Τι συμβαίνει με τα μουλάρια στο φαράγγι της Σαμαριάς;

Ορειβάτης μας ενημέρωσε ότι μέσα στο φαράγγι παραμένουν εγκλωβισμένα δύο μουλάρια εκτεθειμένα όλο το χειμώνα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς τη δυνατότητα εύρεσης τροφής.

Το ένα ζώο είναι σκελετωμένο και σε κακή κατάσταση,όπως διαπιστώσαμε από τις φωτογραφίες που λάβαμε πριν δύο μέρες,φωτογραφίες που προκαλούν μόνο θλίψη.

Ενημερωθήκαμε δε,ότι είναι μεγάλης ηλικίας και δυσκολεύεται να διεκδικήσει την τροφή του.

Αρμόδιος φορέας για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων είναι η Διεύθυνση Δασών Χανίων και από ότι γνωρίζαμε,κάθε χειμώνα που ο Δρυμός παραμένει κλειστός,μεταφέρονται σε ειδικό χώρο στα Χανιά.

Για ποιο λόγο τα δύο ζώα παρέμειναν εγκλωβισμένα στο κλειστό φαράγγι κοντά στην έξοδο του φαραγγιού σε ένα πολύ στενό σημείο που ονομάζεται «Πόρτες»;

Τόσα χρόνια προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες τουρίστες που έχουν ανάγκη και φέτος παρέμειναν ξεχασμένα στο έλεος του καιρού.

O σύλλογός μας έστειλε επιστολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Στρατηγό κο Ρουτζάκη, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Επειδή το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό και απειλείται σοβαρά  η ζωή των ζώων, αιτηθήκαμε τις νόμιμες ενέργειές  για την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο,την εξέτασή τους από κτηνίατρο αλλά και την εφαρμογή της νομοθεσίας καθώς η εγκατάλειψή τους και η έκθεσή τους σε κίνδυνο αποτελεί παθητική κακοποίηση πόσω δε μάλλον όταν απειλείται η ζωή τους.

Σύλλογος “η Προστασία των ζώων”