Σήμερα νωρίς το μεσημέρι η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κα Μπομπολάκη ενημερώθηκε ότι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Λασιθίου ένας αστυνομικός πυροβόλησε ένα αδέσποτο.

Όπως περιγράφει η κα Μπομπολάκη:

“Ενημερωθήκαμε σήμερα  νωρίς το μεσημέρι , οτι χθες στον Αγ. Νικόλαο  Λασιθίου  εν ενεργεία αστυνομικός  του αστυνομικού τμήματος Αγίου Νικολάου πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο αδέσποτο ζώο και το τραυμάτισε σοβαρά .
Η κοπέλα που το φρόντιζε εκείνη την στιγμή  παραλίγο να κτυπηθεί και η ίδια  , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας  ,απο το αεροβόλο , του οποίου το σκάγι αφού πέρασε το σώμα του άτυχου αδέσποτου , που δεν επέλεξε εκείνο να είναι αδέσποτο, εξοστρακιζόμενο λίγο έλειψε να κτυπήσει και την ίδια .
Το σκυλί μεταφέρθηκε αμέσως  σε κτηνίατρο για να του παρασχεθεί περίθαλψη στα τραυματά του  , η δε κτηνίατρος  και προς τιμήν της  επικοινώνησε αμέσως  με το αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να προχωρήσουν στα δέοντα .
Μετά την καταγγελία απο την μάρτυρα ο αστυνομικός συνελήφθη , κρατήθηκε , σήμερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου και αύριο τελικά δικάζεται στο πλαίσιο του αυτόφωρου .
Πληροφορίες μας  λένε , χωρίς να  τις έχουμε επιβεβαιώσει , ότι έχει συμβεί ξανά απο τον ίδιο στο παρελθόν να κτυπήσει ζώα , ότι διατηρεί ο ίδιος ζώα σε άθλια κατάσταση και ότι του έχει αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο.
Αμέσως όταν το πληροφορηθήκαμε ενημερώσαμε τηλεφωνικά τόσο τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Λαγουδάκη όσο και τον Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ κ. Καραμαλάκη .
Με την υπογράφουσα επικοινώνησε και ο Διοικητής του  τμήματος , ο οποίος  και την διαβεβαίωσε , οτι θα προχωρήσουν σε κάθε νόμιμη ενέργεια , ποινική , διοικητική και πειθαρχική .
Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις για ένα γεγονός που μας τρομάζει  , αν αναλογισθούμε οτι το αστυνομικό όργανο είναι εντεταλμένο να εφαρμόζει τον νόμο και όχι το ίδιο να παρανομεί και μάλιστα εις βάρος ανυπεράσπιστων εμβίων  ανθρώπινων ή μη .”
Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας