Περίτρανη νίκη κατήγαγε η Ομοσπονδία μας έναντι των “οικολογοαριστερών” υπουργών και άλλων παραγόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της χώρας ενέργεια, γραπτά ζήτησαν χωρίς ίχνος αισχύνης τον βασανισμό εκατοντάδων αμνοεριφίων με ο,τι χειρότερο τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς, την σφαγή τους δηλαδή χωρίς αναισθησία και με αφαίμαξη -με την μουσουλμανική ή εβραϊκή μέθοδο χαλάλ ή κοσέρ-, παρά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία μας, κι αυτό για μερικές ψωροχιλιάδες ευρώ.

Σήμερα όμως τόσο η Κτηνιατρική Υπηρεσία Καβάλας όσο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας έκαναν δεκτό το εμπεριστατωμένο νομικά αίτημα της Ομοσπονδίας μας, ότι η σφαγή ζώντων ζώων χωρίς αναισθητικό αντιβαίνει κατάφωρα την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βαριάς μορφής κακοποίηση ζώων.

Μας είναι αδύνατον να πιστέψουμε, ότι υπήρξαν υπουργοί της αριστεράς και της οικολογίας, που τάχθηκαν υπέρ της κατάφωρης παραβίασης της νομοθεσίας μας και που κονιορτοποίησαν τις αρχές της αριστεράς και της οικολογίας.

Αυτό είναι το πλέον απογοητευτικό για χιλιάδες ανθρώπους που πίστεψαν, οτι κάτι νέο ξεκίνησε το 2015 και για τα ζώα στην Ελλάδα.

Θέλουμε να συγχαρούμε την Κτηνιατρική Υπηρεσία Καβάλας, που κόντρα στις γραπτές εντολές των προϊσταμένων της να παραβεί την νομοθεσία τοποθέτησε πολύ ψηλά τον πήχη του αξιακού μας συστήματος.
Πραγματικό κόσμημα στο δημόσιο κτηνιατρικό τομέα και η εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για την σημερινή της απόφαση με την οποία δηλώνει το αυτονόητο, ότι η σφαγή χωρίς αναισθησία απαγορεύεται στη χώρα μας.
Έτσι παρά την βαθιά οδύνη μας για τις παροπλισμένες αξίες και την αναλγησία του ΥΠΑΑΤ αυτά τα φωτεινά παραδείγματα μας οπλίζουν με δύναμη να αντιπαλέψουμε κάθε τι το αναχρονιστικό και σκουριασμένο, που δυστυχώς αναβιώνει στους κόλπους του υπουργείου αυτού σε πολλά επίπεδα.

Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε στους φιλοζωικούς φορείς, τους πολίτες και τις φιλοζωικές ομάδες της Καβάλας αλλά και σε κάθε άλλο φορέα πολιτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό κλπ που αντιτάχθηκε σε αυτή την πράξη βίας και που ένωσε την φωνή του μαζί με τη δική μας, ώστε αυτή την ύστατη στιγμή της αφαίρεσης της ζωής τους, τα ζώα να μην την ζήσουν με τρόπο τόσο αργό και βασανιστικό.

Αιδώς Αργείοι του ΥΠΑΑΤ.

Παραθέτουμε την δεύτερη και καθοριστική για την έκβαση της υπόθεσης επιστολή μας στις αρμόδιες αρχές.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία