Δεχτήκαμε δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα για την ύπαρξη ενός αλυσοδεμένου σκύλου στην άκρη του δρόμου,στο οροπέδιο του Ομαλού,χωρίς κανένα κατάλυμα για προστασία,ούτε νερό και τροφή.

Επειδή από χθες επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες,αμέσως ενημερώσαμε τον υποδιοικητή του ΑΤ Πλατανιά  ο οποίος μετέβη με ένα περιπολικό και έναν αστυνομικό και κατάφεραν να εντοπίσουν το σκύλο που ήταν κουλουριασμένος σε μια λακούβα με λασπόνερα,ενώ είχε αρχίσει ήδη να χιονίζει.

Καθώς δε μπορούσαν να εντοπίσουν άμεσα τον κηδεμόνα,οι αστυνομικοί πήραν τον σκύλο γιατί κινδύνευε η ζωή του και δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει.

Πρόκειται για μια γλυκύτατη νεαρή σκυλίτσα που οι αστυνομικοί ονόμασαν Ντόρα και φιλοξενείται προσωρινά στο ΑΤ Πλατανιά,μέχρι να της βρούμε οικογένεια.

Σχηματίστηκε δικογραφία και θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ανεύθυνου που το άφησε αλυσοδεμένο και νηστικό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς εκεί κοντά υπάρχουν στάνες.

Δε γνωρίζουμε πόσες μέρες είναι το ζώο εκεί,είναι όμως τουλάχιστον από την Παρασκευή,όπως μας μετέφεραν στο ένα τηλεφώνημα.

Όσο θεωρούμε τα ζώα άψυχα αντικείμενα και εργαλεία,αυτές οι εικόνες δε θα εκλείψουν ποτέ.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τους αστυνομικούς για την ευσυνειδησία τους και τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν,ώστε η Ντόρα να έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Στο αστυνομικό τμήμα,η σκυλίτσα ,αφού έφαγε και ζεστάθηκε,μεταμορφώθηκε και ήθελε μόνο χάδια και αγκαλιές!!!

 

Αυτό που απομένει είναι να της βρούμε οικογένεια!