Πριν τρεις μέρες ο σύλλογός μας κατήγγειλε τα συνεχόμενα περιστατικά φόλας στην περιοχή του Γαλατά που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πρωταθλητής στις κακοποιήσεις ζώων στο νομό Xανίων.

Στην επιστολή μας επισημαίναμε:

“Δεν έχει παρέλθει μεγάλο διάστημα που δηλητηριάστηκαν πέντε αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή πίσω από το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά και πάλι έχουμε περιστατικά δηλητηρίασης ζώων .

Αυτή την φορά βρέθηκε νεκρό με έντονα τα ίχνη της δηλητηρίασης, αφροί κλπ ένα αδέσποτο κουτάβι 3 μηνών καθώς και ένα ενήλικο αδέσποτο θηλυκό σκυλί, το οποίο κατορθώσαμε και το σώσαμε προς το παρόν, αγνοείται δε η τύχη και ενός δεύτερου κουταβιού.

Δεν κατανοούμε πως είναι δυνατόν να δηλητηριάζονται συνεχώς αδέσποτα ζώα και οι δράστες να συνεχίζουν ανενόχλητοι την δράση τους.

Τα δυο τελευταία περιστατικά συνέβησαν στον μικρό δρόμο που ξεκινά από το κρεοπωλείο του κ. Σταματάκη και οδηγεί στους κάδους σκουπιδιών λίγο πιο κάτω στην στροφή προς Σταλό.

Τα δυο ζώα φροντίζονταν από κατοίκους της γύρω περιοχής , οι οποίοι και μας κατάγγειλαν την δηλητηρίαση των ζώων.

Στην περιοχή των κάδων επίσης ζούσαν περίπου 15 γάτες και ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλες  και έχουν απομείνει πλέον 4 ενώ η περιοχή συχνά αναδύει δυσοσμία από ψοφίμι.

Παρακαλούμε για τις αποτελεσματικές ενέργειές σας ,ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια αποτρόπαια γεγονότα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των περιοίκων  το τελευταίο διάστημα  συγκεκριμένα άτομα εκτόξευαν απειλές κατά των ζώων ,τον τόπο κατοικίας τους  μπορoύμε να σας υποδείξουμε , αν μας ζητηθεί.”

Σήμερα όμως νέες φόλες έριξαν στον ίδιο δρόμο για να είναι σίγουροι ότι δεν έχει μείνει ζωντανό κανένα ζώο.Και καθώς δεν υπάρχουν πια αδέσποτα,θύμα της μανίας τους έπεσε ένα δεσποζόμενο σκυλάκι το οποίο εντοπίστηκε σε παρακείμενο κάδο σκουπιδιών.

Γιατί έχουν θράσος…Και μεγάλο….Γιατί ο κηδεμόνας του ζώου εκεί πετάει τα σκουπίδια του…Και έπρεπε να δει το ζώο του σε αυτή την κατάσταση,να σταματήσει να το ψάχνει κιόλας, βρε αδερφέ…

O θάνατος όμως παραμονεύει παντού στο Γαλατά και αποτελεί ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη για τα ζώα.

Πριν λίγο ειδοποιηθήκαμε ότι λίγα μέτρα παραπέρα ψυχορραγεί μεγαλόσωμος σκύλος.Στην περιοχή έσπευσαν εθελοντές μας,η κτηνίατρος κα Βαλυράκη και η κα Σίλκε Βρόμπελ τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

Το ζώο έχει διαφύγει τον κίνδυνο και θα φιλοξενηθεί απόψε από μέλος μας μέχρι να συνέλθει εντελώς.Πρόκειται για μια πανέμορφη ημίαιμη λαμπραντορίτσα η οποία εγκαταλείφθηκε στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Και σαν να μην έφταναν οι φόλες,άγνωστος πυροβόλησε με αεροβόλο,άλλο δεσποζόμενο σκυλάκι,στην αυλή του σπιτιού του,το οποίο ευτυχώς σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των κηδεμόνων.

Ο δράστης όμως παραμένει άγνωστος….