Την προηγούμενη Κυριακή η κ Σίλκε Βρόμπελ ειδοποιήθηκε για ένα βαρύτατο τραυματισμό σκύλου από τροχαίο  στην περιοχή του βενζινάδικου στις Μουρνιές Χανίων.
Το σκυλί, ως συνήθως , εγκαταλείφθηκε απο τον οδηγό του αυτοκινήτου σφαδάζοντας από τους πόνους .
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν απο τον κτηνίατρο το σκυλί κατέληξε 3 μέρες μετά.
Ο σύλλογός μας ήλθε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο του βενζινάδικου για να μας δοθεί το υλικό της κάμερας που κατέγραψε τον τραυματισμό και την εγκατάλειψη του σκύλου  και μετά από επιστολή μας στο αστυνομικό τμήμα Χανίων και την προσωπική παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων  κ. Γεωργιακάκη το υλικό της κάμερας παραδόθηκε στην αστυνομία.
Αύριο μαζί με την κα Βρόμπελ θα δοθεί κατάθεση μέσω της οποίας  θα ζητάμε  εκ νέου την ποινική δίωξη του  οδηγού του αυτοκινήτου και την επιβολή των προστίμων τόσο για την εγκατάλειψη που ανέρχεται σε 300 ευρώ όσο και για την μετά δόλου κακοποίηση του σκυλιού που ανέρχεται σε 30.000 ευρώ.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ τι ο πόνος είναι ο ίδιος σε όλα τα πλάσματα και οτι οφείλουμε να παρέχουμε βοήθεια σε οποιοδήποτε τραυματισμένο έμβιο, ανθρώπινο ή όχι , πολύ περισσότερο , όταν ευθυνόμαστε για τον τραυματισμό αυτό.
Aπό τον οδηγό εκτός των άλλων θα απαιτηθούν και όλα τα έξοδα νοσηλείας του άτυχου σκύλου.