Σήμερα το πρωί επικοινώνησε με την Ομοσπονδία ο Διοικητής του Α.Τ. Περάματος του νομού Ρεθύμνης Αστυνόμος Β΄ κ.Καταπόδης Θεοφάνης για ένα σκυλί σε εξαιρετικά άθλια κατάσταση , προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για τη διάσωσή του .
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Διοικητής μετά την καταγγελία  που έλαβε  η αστυνομία έδρασε άμεσα , μετέβη στο σημείο , όπου είχαν δέσει το άτυχο ζώο και κατόρθωσαν να το μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα , αφού πριν – λόγω της κατάστασής του – δάγκωσε ένα αστυνομικό .
.
Η Ομοσπονδία μας  κινητοποιήθηκε κι αυτή άμεσα και το σκυλί συνοδεία κτηνιάτρων και μελών του φιλοζωικού συλλόγου Ρεθύμνου  απομακρύνθηκε από το αστυνομικό τμήμα .
.
 .
Πριν οι αστυνομικοί έσπευσαν να δώσουν φαγητό και νερό και προστασία απο την βροχή  στο σκύλο  , τον οποίο ο βασανιστής , άγνωστος μέχρι στιγμής ,  ιδιοκτήτης του  το έφερε σε αυτή την τραγική κατάσταση .
.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε το Α.Τ. Περάματος και ιδιαίτερα τον Διοικητή του για την αμεσότητα αλλά και την ευαισθησία , με την οποία έδρασαν .
 .
Να υπενθυμίσουμε , ότι πολύ πρόσφατα η Ομοσπονδία μας μετά απο συνεννόηση με το Επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση της ελληνικής νομοθεσίας για τα ζώα , τόσο στην Σχολή Δοκίμων Αστυνομικών στο Ρέθυμνο όσο και στο σύνολο της εν ενεργεία αστυνομικής δύναμης του νομού Ρεθύμνης .
.
.

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας