Συνεχίζεται η εκμετάλλευση δύο θαλάσσιων λεόντων σε τουριστική επιχείρηση στην Κέρκυρα, αφού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζει να μην απαντά για τους υπαλλήλους του που επιτρέπουν την εκμετάλλευση των θαλάσσιων λεόντων.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2017, ο Βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κος Γεώργιος Αμυράς, κατέθεσε ξανά επερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα παράνομα σώου με θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα. Για το ιστορικό της υπόθεσης, η Δνση Κτηνιατρικής Κερκύρας εδώ και 1,5 χρόνο συνεχίζει να μην επικυρώνει τα διοικητικά πρόστιμα ύψους δεκάδων χιλιάδων που επεβλήθησαν από το Λιμεναρχείο Κερκύρας σε τουριστική επιχείρηση του νησιού, η οποία χρησιμοποιούσε δύο θαλάσσιους λέοντες ως «κλόουν» στο πρόγραμμά της, κατά παράβαση της Ελληνικής Νομοθεσίας (Ν. 4039/2012).

Ήδη στην εν λόγω επιχείρηση έχει υποβληθεί μήνυση και αναμένεται η τακτική δικάσιμος ενώ, κατόπιν των καταγγελιών της ΠΦΠΟ και της αρχικής επερώτησης του κ. Αμυρά στις 27 Ιουλίου 2017, το Υπουργείο Ναυτιλίας διαπίστωσε ότι είναι παράνομο και το θαλάσσιο κλουβί που διαβιούσαν τα δύο ζώα και διέταξε την απομάκρυνσή της επιβάλλοντας πρόστιμο 7.000 ευρώ.

Πέντε μήνες μετά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζει να κωφεύει και να καλύπτει τους υπαλλήλους του, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν επικυρώσει τα διοικητικά πρόστιμα που απαιτεί ο Νόμος που ψήφισε το ίδιο το Υπουργείου τους! Αν αυτοί είναι οι κατά νόμον προστάτες των ζώων στην Ελλάδα, τότε δεν μας χρειάζονται οι εχθροί.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία