Το μεσημέρι του Σαββάτου ο σύλλογός μας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συμπολίτη μας ότι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς,ένας άνδρας υπό την επήρεια μέθης προσπαθούσε να πνίξει ένα κουτάβι περίπου τριών μηνών.Στην πλατεία υπήρχε αρκετός κόσμος καθώς εκείνη την ώρα ένα τουριστικό λεωφορείο αποβίβασε μια ομάδα τουριστών που έμειναν σοκαρισμένοι από το θέαμα.

Θαμώνες της πλατείας,προσπάθησαν να πάρουν το κουτάβι από τα χέρια του πριν το σκοτώσει αλλά αυτός εκνευρισμένος δεν το άφηνε και το πέταξε με δύναμη κάτω.

Απομάκρυναν το κουτάβι και προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν από το σημείο,καθώς ήθελε να το πάρει πίσω,φωνάζοντας ότι είναι δικό του και θα το κάνει ότι θέλει.

Αμέσως κλήθηκε ο σύλλογός μας που έσπευσε στο σημείο.Το κουταβάκι μπορούσε να σταθεί μόνο στα δύο μπροστά πόδια ενώ προσπαθούσε να ανασάνει με μεγάλη δυσκολία.

Τη στιγμή που έπαιρναν το κουτάβι και αναζητούσαν κτηνίατρο αφού τα κτηνιατρεία ήταν κλειστά,ένας άνδρας-γνωστός θαμώνας της πλατείας της Αγοράς, ήρθε απειλητικά προς το μέρος τους,λέγοντας ότι το κουτάβι ήταν δικό του και δεν θα το έπαιρναν αφού ήταν…καλά.

Σε ερώτηση των εθελοντών αν είναι δικό του απάντησε ότι το πήρε πριν δύο μέρες από το Καστέλλι και του έπεσε από το παγκάκι.Προσπαθούσε δε,να το αποσπάσει με τη βία,προπηλακίζοντας την εθελόντρια που το κρατούσε και εξαπολύοντας φραστικές απειλές.

Δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή στην πλατεία,προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε καθώς το ζώο έχρηζε άμεσης κτηνιατρικής βοήθειας και νοσηλείας και συνέχισε τις απειλές λέγοντας ότι θα φωνάξει αυτός την αστυνομία για κλοπή ζώου.

Το κουτάβι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του κου Σαριδάκη που ανταποκρίθηκε αμέσως.Φέρει κακώσεις στην σπονδυλική στήλη -αλλά ευτυχώς ιάσιμες- και είχε εσωτερική αιμορραγία στη θωρακική κοιλότητα και κακώσεις στην κοιλιακή χώρα.

Περιθάλπτεται από μέλος μας,ακολουθεί θεραπεία και παρακολουθείται από τον κτηνίατρο.Μεγάλο μέρος του αιματώματος έχει απορροφηθεί αλλά ακόμη δεν έχει διαφύγει εντελώς τον κίνδυνο.

Είναι ένα πανέμορφο φιλικό πλάσμα παρόλη την κακοποίηση του υπέστη,σήμερα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αποθεραπευτεί πλήρως αφού άρχισε να τρώει και να πίνει νερό, έχει όρεξη για παιχνίδι και έχει σταθεροποιηθεί αρκετά η αναπνοή του.

Ο δράστης είναι θαμώνας της Αγοράς,έχει ενημερωθεί η αστυνομία και οι περίοικοι λένε ότι πριν λίγο καιρό του αφαιρέθηκε και άλλο κουτάβι το οποίο κακοποιούσε.

Δυστυχώς τα αδέσποτα ζώα είναι εκτεθειμμένα σε πολλαπλούς κινδύνους και είναι εντελώς ανυπεράσπιστα και αδύναμα απέναντι στην ανθρώπινη βία που ξεσπούν την οργή τους επάνω σε αυτά.

Ψάχνουμε επειγόντως φιλοξενία για τον μικρό,ο οποίος δεν θα ξεπεράσει τα δώδεκα κιλά.

Μόλις αποκατασταθεί η υγεία του θα δοθεί για υιοθεσία σε μια οικογένεια που θα τον αγαπήσει και θα τον φροντίζει.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

14/6/15

Ο μικρούλης μας υιοθετήθηκε!!!!!