Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές,εκδικάστηκε σήμερα στο τριμελές Πλημμελιοδικείο  Χανίων η υπόθεση του παράνομου εκτροφέα που απασχόλησε πρώτη φορά το σύλλογο μας το 2008.

Το δικαστήριο επέβαλλε 6 χρόνια φυλάκιση (χωρίς αναστολή!) και 15.000ευρώ χρηματική ποινή  στον εκτροφέα – πληγή για το νομό Χανίων για παράνομη εκτροφή και παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς καθώς και για κακοποίηση ζώων για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες τα είχε καταδικάσει να ζουν!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η τυχόν έφεση που θα κάνει,  δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η σημερινή απόφαση -σταθμός θα αποτελέσει το εφαλτήριο για αντίστοιχες περιπτώσεις παράνομης εμπορίας και κακοποίησης ζώων.

Δεκάδες ήταν τα περιστατικά παράνομης εκτροφής σκύλων, παράνομης πώλησης κουταβιών μέσα από αγγελίες στον τοπικό τύπο, κλοπής σκύλων ράτσας με σκοπό την εκτροφή και την πώλησή τους, παθητικής κακοποίησης ζώων με κάθε έννοια της λέξης.

Κάποια από τα ζώα αυτά, σήμερα δικαιώθηκαν!

Τα ζώα όμως αυτά δε θα είχαν μια δεύτερη ευκαιρία αν δεν υπήρχε μια μεγάλη συνεργασία.

Από τους κατοίκους της περιοχής που το κατήγγειλαν,τον Ματθαίο Ιγγλεζάκη που συνέταξε μια ολοκληρωμένη δικογραφία,τους εθελοντές που συμμετείχαν και μετέφεραν τα ζώα και φυσικά την κα Κωστούλα Στούπη που ήταν η μόνη που δέχτηκε να φιλοξενήσει τα 25 ζώα,αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδά τους μέχρι να υιοθετηθούν.

Υπευθυμίζουμε ότι στον κατηγορούμενο έχουν ήδη βεβαιωθεί πρόστιμα 74.000 ευρώ το Νοέμβριο του 2014.

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης:

Αύριο η δίκη του παράνομου εκτροφέα που έκλεβε και κακοποιούσε ζώα

Βεβαιώθηκαν σε 74.000 ευρώ τα διoικητικά πρόστιμα για τον παράνομο εκτροφέα

Συνελήφθη παράνομος εκτροφέας ζώων-πληγή για την πόλη των Χανίων!!!