Τις τελευταίες εβδομάδες στα Χανιά ζούμε στον ρυθμό των Δημοτικών Εκλογών! Στις παρέες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ενημερωτικά μέσα, γίνεται έντονη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες. Άλλοτε συζητάμε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας, άλλοτε για τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχουν τα Χανιά.

Κάποιοι -ευτυχώς- δεν ξεχνούν ότι υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που έχουν ανάγκη για μεγαλύτερη και αμεσότερη φροντίδα από άλλους, λόγω ηλικίας, προβλημάτων υγείας, οικογενειακής ή οικονομικής κατάστασης.

Στα θετικά των προεκλογικών …διεργασιών, σημειώνουμε και το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των δημοτών και των υποψηφίων, για τα θέματα που αφορούν στα ζώα συντροφιάς, τα παραγωγικά και τα άγρια ζώα στα Χανιά.

Αν και η αφετηρία δεν είναι η ίδια για όλους, καθώς για κάποιους είναι η προστασία των ζώων στο σύνολό τους, για άλλους η εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων ζώων ή και των …ενοχλητικών δεσποζόμενων, ενώ άλλοι προβληματίζονται για την δυσφήμιση του τόπου μας από τα περιστατικά κακομεταχείρισης ζώων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους περισσότερους υποψήφιους Δημάρχους και με πολλούς υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, να ακούσουμε τον τρόπο σκέψης τους, να αναπτύξουμε τις δικές μας απόψεις, να επισημάνουμε τα λάθη και τις παραλείψεις και να προτείνουμε πρακτικές, ηθικές, ανέξοδες και άμεσα υλοποιήσιμες λύσεις.

Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε με ικανοποίηση, ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε προσωπική επαφή και να ενημερώνουμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για τις θέσεις μας έχει αποτέλεσμα, καθώς ήδη το απελθόν Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα λάμβανε όλες τις αποφάσεις που αφορούσαν τα θέματα περίθαλψης, στείρωσης και φροντίδας των ζώων (η υλοποίησή τους ήταν το ζητούμενο για το οποίο κρίνεται η σημερινή δημοτική αρχή).

Μας ικανοποίησε το γεγονός ότι αρκετοί υποψήφιοι αφιέρωσαν χρόνο για να μας συναντήσουν, ότι μας έδωσαν την ευκαιρία να ανατρέψουμε τα στερεότυπα που ανακυκλώνονται γύρω από τα πρόσωπά μας, από τις αιτίες των προβλημάτων και γύρω από τους τρόπους αντιμετώπισης και ανακούφισης των ίδιων των ζώων και συχνά και των δημοτών.

Συναντήσαμε ανθρώπους αξιόλογους, συμμετείχαμε σε παραγωγικές συζητήσεις, νοιώσαμε μια ελπίδα ότι αυτή την φορά, ίσως οι Χανιώτες καταφέρουμε το Δημοτικό μας Συμβούλιο να αποτελείται από ανθρώπους με πάθος και με αποφασιστικότητα, με ενσυναίσθηση και αντανακλαστικά, για να γίνονται ουσιαστικές συζητήσεις και να υλοποιούνται οι αποφάσεις.

Το θέμα της προστασίας των ζώων ας ανατεθεί αυτή την φορά σε έναν άνθρωπο που δεν θα το θεωρήσει πάρεργο, που θα έχει σεβασμό προς όλα τα πλάσματα, που θα συμβουλεύεται τους έμπειρους εθελοντές, που θα έχει όρεξη να εργαστεί, που δεν θα φοβηθεί να αντιπαρατεθεί, που θα έχει την φιλοδοξία να βάλει τον Δήμο Χανίων σε μια τροχιά πολιτισμένης λύσης στα ζητήματα που μας απασχολούν. Το έδαφος είναι στρωμένο, μια 5ετία αρκεί !!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους και Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, και ιδιαίτερα σε αυτούς που σε όλη την μέχρι σήμερα πορεία τους έμπρακτα νοιάζονται για την προστασία των ζώων.

Λήδα Σηφοδασκαλάκη, Νάνσυ Αγγελάκη, Γιώργο Κοντορουχά,  Αρτέμη Κουτσαυτάκη, Τασούλα Φραγκιά-Xουδαλάκη, Νίκο Μοτάκη, Χρυσούλα Χατζηδάκη, Δανάη Μπιτσάκη, Νίκο Βουρλάκη, Κατερίνα Βουτετάκη, Μαρία Παϊζάκη, Κυριακή Γονάκη, Γιώργο Μαυρολέων, Χρύσα Τερεζάκη, καλή σας επιτυχία !

Διαβάστε τις προτάσεις που καταθέσαμε στους υποψήφιους Δημάρχους:

Προτάσεις για δράσεις του δήμου Χανίων

Διαβάστε το ερωτηματολόγιο που κατατέθηκε από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία:

Ερωτήσεις – Απαντήσεις υποψηφίων Δημάρχων στα Χανιά