geneTο www.zoosos.gr  έχει γενέθλια.Σήμερα κλείνει ένα χρόνο.Στο διάστημα αυτό στήριξε και στηρίζει καθημερινά το φιλοζωικό κίημα πανελλαδικά.Όπως αναφέρεται στο σημερινό του δημοσίευμα:

” Σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο κάναμε το επόμενο βήμα. Γινόμασταν από blog μια ενημερωτική ιστοσελίδα. Αυτές τις 365 μέρες, που ακολούθησαν, καθημερινά δημοσιεύαμε, τα όσα υφίστανται τα ζώα στην Ελλάδα. Και πράγματι καταφέραμε – χάρη σε εσάς – η φωνή μας να ακούγεται πολύ δυνατά!

Καταφέραμε, να μας παίρνουν στα σοβαρά οι αρχές, τα πανελλαδικά Μ.Μ.Ε., οι βουλευτές, οι αστυνομικοί, οι εισαγγελείς, οι δήμαρχοι, οι αρμόδιοι, που επιμένουν λανθασμένα βέβαια, ότι η κακοποίηση των ζώων δεν συμβαίνει ή δεν τους αφορά!

Στο www.zoosos.gr γράφουμε γι’ αυτά, τα οποία υφίστανται τα συναισθανόμενα πλάσματα αυτού του τόπου από τους ανθρώπους είτε σκόπιμα είτε λόγω άγνοιας.

Φυσικά δεν προβάλλουμε μόνο όσους τα βλάπτουν, αλλά διαφημίζουμε στην κυριολεξία τις δράσεις εκείνων, που παλεύουν ανιδιοτελώς, να τα σώσουν και δίνουν καθημερινά μάχη με το σύστημα και την κακή νοοτροπία μας.

Επιμένουμε και εμείς μαζί με εκείνους στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός πιο δίκαιου κόσμου.

Η κακοποίηση των ζώων ειδικά στην Ελλάδα είναι ένα μείζονος σημασίας κοινωνικό και ηθικό ζήτημα, επειδή συμβαίνει παντού και συνήθως από «ανθρώπους της διπλανής πόρτας», τους οποίους το οικογενειακό τους περιβάλλον τους θεωρεί και «λογικούς» και «καλούς».

Εμείς εδώ στο www.zoosos.gr αποφασίσαμε εξ αρχής, ότι δεν γίνεται, να παραβλέπουμε τα εγκλήματα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι.

Δεν γίνεται, να ξεχνάμε τα ζώα, που γδέρνονται ζωντανά για τη γούνα τους, τα θύματα από τις φόλες, τους ακρωτηριασμούς, τους πνιγμούς, τις θηλιές, τις παγίδες, το εξοντωτικό κυνήγι και το ψάρεμα και φυσικά τα πλάσματα, που εκτρέφονται και σφαγιάζονται κάτω από φριχτές συνθήκες, για να γίνουν η τροφή μας.

Δημοσιεύουμε αυτές τις κτηνώδεις συμπεριφορές των ανθρώπων και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, όπως η νομοθεσία ορίζει, γιατί δεν επιτρέπεται άλλο να τα κρύβουμε.

Αν όλοι μαζί δεν αντιδράσουμε, αυτό δεν θα σταματήσει. Στο www.zoosos.gr παράλληλα στοχεύουμε στην καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας ειδικά στα παιδιά.

Γιατί σε αυτά βασιζόμαστε, για να αλλάξουν οριστικά την κατάσταση, όταν πάρουν την ίδια τη ζωή στα χέρια τους, αφού θα έχουν διδαχτεί, να αγαπούν και όλα τα άλλα πλάσματα μαζί με τον άνθρωπο.

Θυμηθείτε, ότι τα ζώα (της στεριάς, της θάλασσας και του ουρανού) δεν επιλέγουν, αντιθέτως μόνο υφίστανται τις συνέπειες των πράξεων του ανθρώπινου είδους!

Μη ξεχνάτε ποτέ, ότι η σιωπή είναι συνενοχή και όχι αλληλεγγύη προς εκείνους, που τα κακοποιούν. Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα, που έχουν δικαιώματα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς, που μας ενημερώνετε, για το τι συμβαίνει γύρω σας, όλους εσάς, που μας διαβάζετε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε!

Με τη βοήθεια σας παλεύουμε, ώστε τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων να σταματήσουν.

Ευχαριστούμε από καρδιάς και τον αναγνώστη μας Δημήτρη Ζισόπουλο, για το ενημερωτικό βίντεο, που δημιούργησε αποκλειστικά για μας και το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Φιλόζωοι εν δράσει σήμερα δεχόμαστε και τις ευχές και φυσικά – όπως και κάθε μέρα – τις παρατηρήσεις σας.

Πληκτρολογήστε www.zoosos.gr και γράψτε μας την άποψη σας, για τον έναν χρόνο λειτουργίας μας.”