Ακόμη και αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε,υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν ανένδοτοι να επιδίδονται σε ειδεχθείς κακοποιήσεις ζώων θέλοντας να ξεσπάσουν την οργή τους σε ανυπεράσπιστα πλάσματα.

Στις 6 Ιουλίου,στις επτά και μισή το πρωί,κάτοικος της περιοχής του Κουμ Καπί είδε ότι η ηλικιωμένη γειτόνισσά τους χτυπούσε ανελέητα τρία μικρά γατάκια με ένα ραβδί με σκοπό να τα σκοτώσει.

Της φώναξαν να σταματήσει, αυτή όμως, αντί να σταματήσει, συνέχισε την κακοποίηση πετώντας στα ζώα βραστό νερό. Αποτέλεσμα των πράξεων της  ήταν η θανάτωση του ενός, ενώ άγνωστη είναι η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων, καθώς εξαφανίστηκαν.

Έγινε καταγγελία στην αστυνομία,οι καταγγέλοντες κατέθεσαν σαν μάρτυρες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της κατηγορούμενης.

Εν τω μεταξύ καθημερινά ενημερωνόμαστε για δηλητηριάσεις ζώων σε διάφορες περιοχές της Πόλης.

Σε δύο από τα περιστατικά,θανατώθηκαν δύο σκυλίτσες που είχαν κουταβάκια και προσπαθούσαν να θηλάσουν από τη νεκρή μανούλα τους.Στη μία περίπτωση ,τα δύο κουταβάκια φιλοξενούνται από την κα Σίλκε Βρόμπελ και το  νεκρό σκυλί  μεταφέρθηκε  σε κτηνίατρο για να πιστοποιηθούν τα αίτια του θανάτου του,ενώ στην άλλη περίπτωση την περίθαλψη έχει αναλάβει φιλόζωη συμπολίτης μας.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες  δηλητηριάσεων ζώων, τραυματισμένων ζώων , άρρωστων και άπειρων αδεσποτων ενώ για ακόμη μια φορά αναρωτιόμαστε για την “ανθρωπιά” μας…
Μόνο η αλλαγή νοοτροπίας και η επιβολή της νομοθεσίας μπορεί να περιορίσει το άθλιο αυτό φαινόμενο σε μια χώρα που το τελευταίο διάστημα επικαλείται συνεχώς τις πολιτιστικές της ρίζες.