windaaΓια δεύτερη χρονιά η WIND στηρίζει την προσπάθεια φροντίδας προς τα «άστεγα» ζώα και σε συνεργασία με την Animal Action (πρώην Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων- GAWF) συνεχίζουν το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στην Αττική με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ζώων, 4 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Αnimal Action “To πρόγραμμα, που θα έχει διάρκεια 3 μηνών –έως το τέλος του 2012- και θα ξεκινήσει συμβολικά στις 4 Οκτωβρίου, προβλέπει τη στείρωση άστεγων ζώων που κυκλοφορούν σε περιοχές της Αττικής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την περασμένη χρονιά στειρώθηκαν 100 σκυλάκια και γατάκια και στόχος είναι και φέτος να στειρωθεί αντίστοιχος αριθμός ζώων συμβάλλοντας έτσι στην μείωση του μεγάλου αδέσποτου πληθυσμού που παρατηρείται στην Αττική. Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρησης των αδεσπότων. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι από ένα αστείρωτο, αδέσποτο ζώο μπορούν να προκύψουν πάνω από 5.000 νέα αδέσποτα σε 5 χρόνια!.

Το πρόγραμμα στείρωσης δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμβολή των φιλοζωικών σωματείων που δρουν στην Αττική με ομάδες εθελοντών και είναι υπεύθυνα για τον εντοπισμό και τη μεταφορά των ζώων στις κτηνιατρικές κλινικές, που συνεργάζονται με την Animal Action.

Σε μια περίοδο δύσκολη, που παρατηρείται ραγδαία αύξηση εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων και που οι ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά δοκιμάζονται, η WIND μεταδίδει το μήνυμα αγάπης και φροντίδας προς τους πιστούς τετράποδους φίλους των ανθρώπων, της υπεύθυνης ιδιοκτησίας αλλά και συμπαράστασης στην προσπάθεια τοπικών ζωοφιλικών σωματείων και ομάδων που αφιερώνουν την ψυχή τους, χρόνο και χρήματα για τη φροντίδα των ζώων του δρόμου προσπαθώντας να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για καλύτερες συνθήκες ζωής αποδεικνύοντας ότι όταν λέει όλοι εννοεί όλοι….

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND «Στην Πράξη», μέσω της οποίας η εταιρεία αναπτύσσει δράσεις που αφορούν στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και την κοινωνία. Μέσω του προγράμματος στειρώσεων η εταιρεία στηρίζει τις μακροχρόνιες προσπάθειες της Animal Action για την ευζωία και προστασία των ζώων, τον περιορισμό δημιουργίας νέων αδέσποτων, την ασφάλεια των κατοίκων και ταυτόχρονα ανακουφίζει τις προσπάθειες τοπικών φιλοζωικών οργανώσεων και ομάδων που με μικρές ή μεγαλύτερες δράσεις προσπαθούν να αλλάξουν την τύχη των άστεγων ζώων και να βρουν την ασφάλεια και τη ζεστασιά της δική τους οικογένειας.

Τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και του περιβάλλοντος μας τα οποία είναι συναισθανόμενα όντα που επικοινωνούν με ένα δικό τους τρόπο. Η φιλοσοφία της WIND είναι η επικοινωνία προς όλους, και στην προκειμένη περίπτωση όχι με προϊόντα κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet, αλλά με πράξεις αγάπης και σεβασμού.

windaa1

«Η Animal Action ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την WIND για την έμπρακτη απόδειξη της ευαισθησίας της απέναντι στα ‘άστεγα’ ζωάκια. Η οικονομική κρίση δυστυχώς αποτελεί αφορμή να εγκαταλείπονται ολοένα και περισσότερα ζώα καθημερινά στους δρόμους. Η κινητή ομάδα κτηνιάτρων της Animal Action προσπαθεί να λειτουργήσει ‘πυροσβεστικά’ με προγράμματα στειρώσεων εκεί που σημειώνεται ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αδεσπότων. Η υποστήριξη από την WIND ήρθε την στιγμή που όλη η φιλοζωική κοινότητα την χρειάζεται περισσότερο από ποτέ!» δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Animal Action, Αμαλία Σωτήρχου.

Από την πλευρά του o Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, κ. Γιώργος Τσαπρούνης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά η WIND συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά να στηρίζει δράσεις στο χώρο της ζωοφιλίας και της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων απέναντι σε μια πολιτισμένη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Βασικός στόχος της συνεργασίας μας με την Animal Action είναι αφενός να βελτιώσουμε την εικόνα των πόλεων και των συνθηκών ζωής των ζώων στους δρόμους, αφετέρου να κινητοποιούμε τους συνανθρώπους μας να γίνουν ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που αγαπούν, φροντίζουν και προστατεύουν κάθε μορφή ζωής στο περιβάλλον και να προάγει τις βασικές αρχές του αλτρουισμού και του εθελοντισμού που πρεσβεύουν τα φιλοζωικά σωματεία μέσα από το έργο τους».

Η προστασία των ζώων είναι πολιτισμός. Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, έρχεται να μας υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός προς άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης σεβασμού στις ανθρώπινες αξίες. Υιοθετήσετε και εσείς ένα αδέσποτο και αυτό θα σας χαρίσει αγάπη και αφοσίωση για όλη του τη ζωή.”