Το Σάββατο 20 Αυγούστου  στο Ηag που βρίσκεται στην οδό Ηπείρου 35 στο Κουμ Καπί,ο γνωστός green chef Νίκος Γαιτάνος θα έρθει να μας μυήσει σε ξεχωριστές γεύσεις με αγνά υλικά χωρίς κρέας.

Σας προσκαλούμε όλους να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό πιτόγυρο και διάφορα άλλα πιάτα που για την παρασκευή τους δε χρειάζεται να θυσιαστεί κανένα ζώο.

Μια πρόκληση για τους λάτρεις του κρέατος που θεωρούν ότι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό και όλα τα υπόλοιπα φαγητά είναι άγευστα και αδιάφορα.

Σας περιμένουμε όλους σε μια ιδιαίτερη βραδιά,δίπλα στη θάλασσα να απολαύσετε ένα αλλιώτικο street food,με όμορφες μουσικές.

Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό.

Ευχαριστούμε πολύ το Althea village για τη χορηγία διαμονής και τον κο Άρη Γλυμιδάκη ο οποίος θα παρασκευάσει τα ψωμάκια που θα χρησιμοποιηθούν στα burger.

Λίγα λόγια για το βιγκανισμό

Η αυστηρή ή ολική χορτοφαγία (γνωστή και ως καθαρή χορτοφαγία, βιγκανισμός, αγγλveganism)- είναι μία φιλοσοφία ή/και ένας τρόπος ζωής που αποκλείει τη χρήση ζώων ή ζωικών προϊόντων για τροφήένδυση ή άλλους σκοπούς. Πρακτικά, ένας αυστηρά χορτοφάγος (βίγκαν) δεσμεύεται στην αποφυγή κατανάλωσης όλων των ζωικών προϊόντων (κρέαςψάρι, κοτόπουλο,μέλιαυγά  και γαλακτοκομικά προϊόντα) και χρήση προϊόντων από γούναμαλλίκόκκαλαδέρμα,  φτεράμαργαριτάριακοράλλια και άλλες ζωικές πηγές. Οι αυστηρά χορτοφάγοι αποφεύγουν τα προϊόντα που έχουν πειραματιστεί πάνω σε ζώα. Οι άνθρωποι γίνονται αυστηρά χορτοφάγοι για πολλούς λόγους – ηθικούς, όπως τα δικαιώματα των ζώων και η προστασία του περιβάλλοντος, προσωπικούς, όπως για την υγεία τους (σωματική και πνευματική) ή ακόμη για  θρησκευτικούς λόγους.

Ηθική

Οι αυστηρά χορτοφάγοι γενικά αντιτίθενται στη βία και τη βαρβαρότητα, που συνδέεται με την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών, καλλυντικών που έχουν πειραματισθεί πρώτα πάνω σε ζώα, παραγωγής ρούχων από δέρμα και γούνα κλπ. έχοντάς σαν αρχή τους το σεβασμό στη ζωή εν γένει.

Υγεία

Ο Αμερικανικός Σύλλογος Διαιτολόγων αναφέρει πως: “σωστά σχεδιασμένες χορτοφαγικές δίαιτες είναι κατάλληλες για κάθε στάδιο της ανθρώπινης ζωής, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου εγκυμοσύνηςθηλασμού, αλλά και για  βρέφηπαιδιάεφήβους και αθλητές“.Οι αυστηρά χορτοφαγικές δίαιτες περιέχουν χαμηλότερα επίπεδα κορεσμένων λιπών, καθόλου χοληστερίνη και υψηλά επίπεδα υδατανθράκωνφυτικών ινώνμαγνησίουκαλίου  και αντιοξειδωτικών βιταμινών  C και E ,  καθώς και φωτοχημικά.

Περιβάλλον

Ένα κίνητρο για την υιοθέτηση της χορτοφαγίας αποτελούν οι τεράστιες επιπτώσεις των βιομηχανιοποιημένων φαρμών στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στο νερό και τα δάση. Η εντατική καλλιέργεια αποτελεί μία από τις πιο πολυέξοδες σε ενέργεια και καταστροφικές για το περιβάλλον βιομηχανικές δραστηριότητες.

 H παγκόσμια κατανάλωση κρέατος έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία πενήντα χρόνια και τα ζώα παραγωγής γάλακτος και κρέατος αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους ανθρώπους στη γη σε αναλογία 3 προς 1 !!!!!!!!

Xρήσιμοι σύνδεσμοι:

https://www.facebook.com/Animals-Spirit-Voice-181849275201583/

https://www.vegansociety.com/

https://www.facebook.com/269calf/