1Κύριε Δήμαρχε,

Επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τη θέση των συλλόγων μας σχετικά με τα τσίρκο ζώων, τα οποία κατά διαστήματα επισκέπτονται και δίνουν παραστάσεις σε διάφορες περιοχές του νομού μας.

 

Είναι γνωστό ότι οι χώροι διαμονής των ζώων που χρησιμοποιούνται για τις παραστάσεις των τσίρκο (ελέφαντες, τίγρεις, καμήλες κ.α), είναι η φύση. Είναι έγκλημα, αφύσικο γεγονός και παραλογισμός, στο όνομα του κέρδους και μόνο,η διαμονή των ζώων αυτών στα κλουβιά και τις καρότσες φορτηγών. Τα ζώα αυτά κακοποιούνται βάναυσα και μαστιγώνονται κατά την «εκπαίδευσή» τους, προκειμένου να εκτελούν τα «νούμερα» που παρουσιάζουν στις παραστάσεις του τσίρκο όπως φαίνεται και από το συνημμένο βίντεο.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει απαγορευθεί δια νόμου η είσοδος τέτοιων τσίρκο.

Η πρόθεση της ελληνικής πολιτείας είναι η απαγόρευση και στη χώρα μας.

Σας καλούμε να συμβάλλετε στην προσπάθεια αυτή, όπως έχουν κάνει πολλοί δήμοι στη χώρα μας (μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι Σούδας, Πλατανιά και Χανίων), να συμβάλλετε στην προσπάθεια να μπει ένα τέλος στα μαρτύρια των ζώων του τσίρκο, παίρνοντας απόφαση σαν Δημοτικό Συμβούλιο, να μην χορηγήσετε στο μέλλον άδεια εγκατάστασης τσίρκο ζώων στο Δήμο σας.

Ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε την απάντηση και θέση του Δήμου σας.

Επιπρόσθετα σας επισυνάπτουμε και ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «ΓΑΒ» στο τεύχος Ιανουαρίου που αναφέρεται στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ και της ομόφωνης απόφασης απαγόρευσης των τσίρκο με ζώα.