Η ιστορία της Βανίλιας θα μπορούσε να είναι σενάριο μυθοπλασίας….

Η Βανίλια εγκαταλείφθηκε δίπλα σε έναν κάδο στο Πασακάκι πριν ένα χρόνο περίπου.

Μέλος μας άρχισε να τη φροντίζει καθημερινά,μαζί με τα αδερφάκια της.

Τον προηγούμενο μήνα,το αυτάκι της έπαθε μόλυνση η οποία προχωρούσε και υπήρχε κίνδυνος νεοπλασίας.

Μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο,της αφαιρέθηκε ο νεκρός ιστός και ταυτόχρονα της έγινε και στείρωση.

Η γατούλα φιλοξενήθηκε γιατί έπρεπε να παίρνει αντιβίωση για 10 μέρες τουλάχιστον και να ξαναπάει στο γιατρό πριν επανατοποθετηθεί.

Η άτακτη Βανίλια όμως το έσκασε πριν ολοκληρώσει τη θεραπεία της και την αναζητούσαμε μια βδομάδα.

Την προηγούμενη Κυριακή ,περνώντας από ένα άλλο σημείο που επίσης φροντίζει αδέσποτα-στο κέντρο των Χανίων-σταματώντας,είδε μια γατούλα να έρχεται τρέχοντας προς το αυτοκίνητο και διαπίστωσε ότι ήταν η Βανίλια!!!!

Δεν υπάρχει καμμία λογική εξήγηση πως βρέθηκε εκεί…

Προσπάθησε να την πιάσει αλλά στάθηκε αδύνατον…

Δύο εθελοντές έψαχναν όλη μέρα τη Βανίλια αλλά ήταν άφαντη.

Την επόμενη μέρα δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από φιλόζωη συμπολίτη μας ότι υπάρχει μια γατούλα σε άθλια κατάσταση σε έναν παράδρομο της οδού Γεωργιλάδων.

Κανονίσαμε να μεταφερθεί στο κτηνιατρείο του κυρίου Σαριδάκη.Πέντε άτομα προσπαθούσαν αρκετή ώρα να την πιάσουν αφού είχε μπει κάτω από ένα αυτοκίνητο και δεν κουνιόταν.

Ο κτηνίατρος μόλις είδε τη γατούλα διαπίστωσε ότι πρόσφατα είχε χειρουργηθεί στο αυτί και μας ενημέρωσε.

Φυσικά ήταν η Βανίλια!!!!!

Την περίθαλψη ανέλαβε μέλος μας…το ζώο ήταν τρομερά αφυδατωμένο και σε δύο μέρες έχασε το ένα ματάκι της….Οι κτηνίατροι υπέθεσαν ότι προήλθε από τη μόλυνση στο αυτί και ότι είχε κάνει μετάσταση…

Η Βανίλια όμως,η οποία πριν δύο μέρες περπατούσε και έτρεχε ,δεν κουνιόταν και είχε ακράτεια, συμπτώματα που δε συνάδουν με τη μόλυνση.

Έγινε πιο ενδελεχής έλεγχος,βιοψία,βιοχημικές εξετάσεις και ακτινογραφίες και τελικά διαπιστώθηκε ότι εκείνη τη μοιραία Κυριακή που δεν καταφέραμε να την πιάσουμε κάποιος πυροβόλησε όχι μία αλλά πέντε!!! φορές τη μικρή Βανίλια…

Αυτό της έχει δημιουργήσει πάρεση και εκεί οφείλεται και η ακράτεια,δεν ανοίγει η γνάθος παρά μόνο μερικά εκατοστά,αλλά έχει όρεξη και μπορεί και τρώει χυλό και έχει αρχίσει και κάνει μερικά βήματα ….

Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πάρα πολλά αλλά ελπίζουμε να τα καταφέρει αφού παρόλη την περιπλάνησή της από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη,κατέληξε πάλι σε εμάς,λες και όλο το σύμπαν συνομώτησε με μια περίεργη σειρά συμτώσεων.

Όσο για αυτόν που την πυροβόλησε με μανία,δεν έχουμε καν λόγια να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας….