images-stories-photos-sfragida-170x191Σήμερα παρουσία του Δημάρχου της πόλης των Χανίων συνεδρίασε η 5μελής επιτροπή για τα αδέσποτα διευρυμένη ,μετά από πρόσκληση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ,από ιδιώτες κτηνιάτρους και την στρατιωτική ηγεσία του Ναυστάθμου Κρήτης για τα αδέσποτα που διαβούν εκεί και που σύμφωνα με στοιχεία του Ναυστάθμου ξεπερνούν τα 100 εκ των οποίων τα 60 είναι στειρωμένα.

Αν και είχε ενημερωθεί ο Δήμος για την αλλαγή του νόμου και την αντικατάσταση του εκπροσώπου των κυνηγών από εκπρόσωπο των εκπαιδευτών σκύλων- το φιλοζωικό κίνημα έδωσε μάχη για να φύγουν οι κυνηγοί από την 5μελή επιτροπή- παρόλα αυτά παρευρέθηκε και σήμερα ο εκπρόσωπος του κυνηγετικού συλλόγου.

Στην κύκνεια λοιπόν αυτή παρουσία του ο εκπρόσωπος των κυνηγών κατά τρόπο μοναδικό δικαίωσε τον αγώνα μας να φύγουν οι κυνηγοί από την θεσμοθετημένη επιτροπή των Δήμων για την “διαχείριση” των αδέσποτων.

 

Πρότεινε λοιπόν – αφού πρώτα μας βεβαίωσε για το πόσο πολύ αγαπά τα ζώα -ως λύση να πάνε οι σκύλοι , αφού περισυλλεγούν ,σε ένα ξερονήσι.

Μακρόνησος , Λέρος, Αη Στράτης,Γυάρος, -παλιά για τους πατριώτες αντιστασιακούς- , άλλα ξερονήσια εν έτι 2014 για τα ζώα.

Να επαναφέρουμε και τον μπόγια για να συμπληρωθεί το παζλ της αφιλοζωίας και της παράκρουσης κατά των ζώων..

Για να ολοκληρωθεί στο έπακρον πλέον η πολυπολιτισμική !!!!!!! αυτή άποψη των κυνηγών, για την οποία βέβαια ο φιλοζωικός κόσμος δεν εκπλήσσεται διόλου.

Όπως θα αναφέρουμε επίσης, ότι το 30% των αδέσποτων ζώων είναι γνήσια κυνηγόσκυλα, κάποιας ηλικίας που δεν έχουν πλέον καλές αποδόσεις στο κυνήγι!!!!

Όμως δεν σταμάτησε εκεί ο καλός κυνηγός.
Αναφέρθηκε και στο πόσο κακό είναι να στειρώνουμε τα ζώα μας!!!!!!!
Αυτά μετά παχαίνουν , ανέφερε, και έτσι θέλουν περισσότερο φαγητό και γίνονται ως εκ τούτου πιο επιθετικά !!!!!!!!!!

Ενημερώνουμε επίσης , ότι βάσει της πρόσφατης νομοθεσίας ζώα που πάσχουν από λεϊσμανίωση, (η οποία σύμφωνα με τον κορυφαίο Καθηγητή Παρασιτολογίας του Α.Π.Θ κ. Χαραλαμπίδη, δεν είναι ανθρωπονόσος διότι η φλεβοτόμος σκνίπα που μεταφέρει το παράσιτο στον άνθρωπο δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα αλλά στις αφρικανικές χώρες γι αυτό και δεν υπάρχουν κρούσματα λεισμανίωσης σε ανθρώπους στην χώρα μας) ευθανατώνονται ΜΟΝΟ στην περίπτωση που τα ζωτικά τους όργανα μετά από βιοχημικές εξετάσεις βρίσκονται να έχουν υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη , διαφορετικά θεραπεύονται.

TXP

Όσον αφορά την περίφημη επάνοδο της λύσσας έχουμε να αναφέρουμε τα εξής και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιοι είναι οι λόγοι που στην Ελλάδα κάποιοι αποφάσισαν ότι έχουμε λύσσα.

Τα κρούσματα στην χώρας μας στα ζώα συντροφιάς είναι ΜΟΝΟ 5, μια γάτα και 4 σκύλοι εκ των οποίων σκύλων οι δύο δεσποζόμενοι και όχι αδέσποτοι.

Για 3 λοιπόν κρούσματα- δηλαδή μηδαμινή λύσσα- έχει φτιαχτεί αυτό το παραμύθι περί λύσσας που στοχοποιεί τα αδέσποτα και πανικοβάλει τον κόσμο χωρίς λόγο και πραγματικά λυπούμαστε πολύ, που κτηνίατρος σήμερα φάνηκε να ασπάζεται αβασάνιστα την προπαγάνδα αυτή και μάλιστα να μιλά για θανάτωση των ζώων.

Κλείνουμε αυτό το σημείωμα λέγοντας ότι το φιλοζωικό κίνημα στην χώρα μας είναι πλέον δυνατό, δυναμικό, αποφασισμένο και ενημερωμένο επιστημονικά και δεν θα επιτρέψει να δηλητηριάζεται η κοινή γνώμη με τέτοιες μεσαιωνικές απόψεις και θέσεις κατά των ζώων.

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του
Φ.Σ. Χανίων Η Προστασία των Ζώων