pzsespfpoΔεκάδες αδέσποτα δηλητηριασμένα στις Σέρρες και το αντιφιλοζωικό κλίμα στην πόλη μεγαλώνει με την αρωγή του Δήμου και της Κτηνιατρικής υπηρεσίας.Το δημοτικό καταφύγιο συνεχίζει να παρανομεί,η διάθεση διαλόγου και συνεργασίας είναι ανύπαρκτη και τα αθώα θύματα της ανθρώπινης υπεροψίας αυξάνονται καθημερινά.Οι εκκλήσεις της ΠΦΠΟ δεν ιδρώνουν το αυτί κανενός από τους ιθύνοντες.Η παρέμβαση του Υπουργείου επίσης.Στην καινούρια -από 19/3-επιστολή της Ομοσπονδίας στον Δήμαρχο κο Αγγελίδη αναφέρονται:

“Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε! Σταματήστε τώρα κάθε παράνομη δραστηριότητα και έγκλημα σε βάρος των ζώων στο «κρεματόριο» που κατ’ ευφημισμό ονομάζεται κυνοκομείο Σερρών. Σταματήστε τώρα τις αντιεπιστημονικές και αντιευρωπαϊκές και σκοταδιστικές δράσεις σας κατά των αδέσποτων ζώων. Σταματήστε τώρα την αντιφιλοζωική σας υστερία, μην προσβάλλετε άλλο τον πολιτισμό της χώρας μας, πριν είναι πολύ αργά.

Χρόνια προσπαθούμε οι φιλοζωικές οργανώσεις με τον διάλογο, την πειθώ αλλά και με κάθε θεμιτό μέσο να βάλουμε ένα τέλος στην επικίνδυνη κατηφόρα του Δήμου σας, ο οποίος κινείται εκτός των ορίων της νομιμότητας. Έχετε ξεκινήσει έναν πόλεμο κατά της φιλοζωικής κοινότητας όχι μόνο της πόλης σας, αλλά και όλης της χώρας με θύματα πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες ζώων.

Συνεχίζετε να παρανομείτε σε βάρος των αδέσποτων ζώων, είτε με τη μέθοδο της εξαφάνισής τους, θέμα για το οποίο έχει κατατεθεί μήνυση εις βάρος σας, είτε με την μέθοδο της στοίβαξης μέσα στο άθλιο κυνοκομείο σας άρρωστων αλλά ιάσιμων ζώων, που τα αφήνετε να αργοπεθαίνουν. Άλλοτε με τη στείρα άρνηση και τις παράνομες αποφάσεις σας να παράσχετε βοήθεια στα ζώα αυτά και άλλοτε με την απαγόρευση των υιοθεσιών εκ μέρους των φιλοζωικών συλλόγων κατά παράβαση του Ν. 4039/2012 και των ευρωπαϊκών οδηγιών και νόμων για την προστασία τους, πράττετε κατά το δοκούν ορμώμενοι από την αντι-φιλοζωική σας κουλτουρα. Περισυλλέγετε συνεχώς ζώα, τα οποία χωρίς να τα στειρώνετε, τα εξαφανίζετε και μάλιστα εγκαταλείποντάς τα έκθετα σε άλλους νομούς και στις εθνικές οδούς με αποτέλεσμα τον θάνατό τους.

argoulides

Σας ενημερώνουμε λοιπόν για πολλοστή φορά σε σχέση με την άρνησή σας να δώσετε για υιοθεσία στα φιλοζωικά σωματεία τα ζώα ότι ο Ν. 4039/2012 στο άρθρο 9, παρ. 4 είναι σαφής:

“Αν διαπιστωθεί ότι είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς […] και αρνηθούν τα φιλοζωικά σωµατεία της περιοχής να αναλάβουν τη φροντίδα, εποπτεία και τη διαδικασία υιοθεσίας τους, υποβάλλονται σε ευθανασία.”

Εφόσον υπάρχει κάποια απόφαση η οποία αντίκειται σε αυτή την διάταξη να σας θυμίσουμε τι λέει το άρθρο 23:

“Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 1 έως 13 του Ν. 3170/2003 εκτός από την παράγραφο 6 του άρθρου 7, καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη, που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο θέματα του νόμου αυτού ή αντίκειται στις διατάξεις του.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι τα συγκεκριμένα ζώα που πάσχουν από λεϊσμανίαση βάσει των αιματολογικών εξετάσεων είναι απολύτως ιάσιμα και ουδόλως επικίνδυνα, αλλά εσείς επιμένετε σε μια αντι-επιστημονική τακτική που διόλου δεν συνάδει με τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, για μια ακόμη φορά – ήδη σας έχει αποστείλει σχετική επιστολή από την αρμόδια Κτηνιατρική Διεύθυνση του ΥΠΑΑΤ – ότι επίκειται μέσω των τροπολογιών του νόμου κατάργηση του αντιεπιστημονικού πλέον Π.Δ. 400/83 βάσει του οποίου ενεργείτε.

Καταγγέλλουμε τον Δήμο μας και ιδιαίτερα την Κτηνιατρική Υπηρεσία Σερρών για τα κροκοδείλια και υποκριτικά δάκρυά τους για την δημόσια υγεία και ρωτάμε:

Εσείς τι μέτρα έχετε πάρει μέσα στο κυνοκομείο σας για τα ζώα αυτά; Ή μήπως έχετε απαγορεύσει στη σκνίπα να εισέρχεται στο κυνοκομείο;

Το κυνοκομείο σας είναι υπεράνω των μέτρων ασφαλείας που προτείνετε στους φιλοζωικούς συλλόγους;

Γιατί δεν βάζετε τα ειδικά κολάρα στα ζώα αυτά αφού κόπτεστε τόσο για την δημόσια υγεία;

Γνωρίζετε ότι εκτός από τους σκύλους η λεϊσμανίαση ενδημεί και σε πολλά άλλα είδη ζώων;

Γιατί αυτό το μένος κατά των αδέσποτων;

Γνωρίζετε ότι η εν λόγω σκνίπα στην Ελλάδα είναι το είδος της σκνίπας που μεταδίδει τον ιό από ζώα σε ζώα και όχι στους ανθρώπους;

Έχετε αναλογιστεί γιατί έχουμε τόσα πολλά λεϊσμανιακά ζώα αλλά όχι ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο ακριβώς για τον ανωτέρω λόγο;

Επειδή λοιπόν τίποτα από τα ανωτέρω δεν έχετε κάνει, οδηγούμαστε ευλόγως στο συμπέρασμα ότι όντας ανίκανοι να ελέγξετε με σύννομους τρόπους καθώς και με τα εργαλεία της παιδείας και της ενημέρωσης, τον αριθμό των αδέσποτων, πανικοβάλετε στον πανικό σας και τους κατοίκους με τις διάφορες επαίσχυντες τηλεοπτικές σας εμφανίσεις και όχι μόνο, καλλιεργώντας μια αντιφιλοζωική υστερία.

Δεν θα δεχθούμε να πέσουν στην πυρά τα ζώα που πάσχουν από λεϊσμανίαση μόνο και μόνο γιατί αρνείστε μετά μανίας να ακολουθήσετε τις εξελίξιες. Εάν προβείτε έστω και σε μία ακόμη (ευ)θανάτωση ζώου, κατά παράβαση κάθε κτηνιατρικής δεοντολογίας και νομοθεσίας, σε ζώα είτε με ερλειχίωση, είτε με λεϊσμανίαση, των οποίων λειτουργούν κανονικά τα ζωτικά τους όργανα και δεν ξεκινήσετε άμεσα την θεραπεία τους ή αρνηθείτε να τα παραδώσετε στα φιλοζωικά σωματεία, τότε:

α. Θα προβούμε σε επαναλαμβανόμενες δυναμικές διαμαρτυρίες έξωθεν του ΥΠΑΑΤ και της Βουλής μέχρι να αρθεί η παράνομη κατάσταση στο κυνοκομείο Σερρών.

β. Θα καταγγείλουμε στις Αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε και σε όλους τους Οργανισμούς Προστασίας Ζώων, τον Δήμο και την Κτηνιατρική Σερρών για τις πράξεις και παραλείψεις τους, αλλά και το ΥΠΑΑΤ – σε περίπτωση που το τελευταίο δεν επιβάλλει αμέσως την τάξη και δεν προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο των ενεργειών όσων διαχειρίζονται και είναι υπεύθυνοι για το κυνοκομείο – όχι μέσω της συγκαλύπτουσας τις παρανομίες του Δήμου Κτηνιατρικής Σερρών, αλλά από ανεξάρτητη επιτροπή, Πανεπιστημιακών, Φιλοζωικών Οργανώσεων, Εισαγγελικών Αρχών, του Δήμου και της Δημοτικής Αντιπολίτευσής του.

γ. Θα ξεκινήσουμε προσπάθεια συγκέντρωσης χιλιάδων υπογραφών από όλο τον κόσμο για τα εγκλήματα κατά των αδέσποτων ζώων στις Σέρρες.

δ. Θα φέρουμε το ζήτημα προς συζήτηση στη Βουλή.

ε. Η Ομοσπονδία μας θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίων σας για παράβαση καθήκοντος.

Ζητάμε από το Υπουργείο, του οποίου τις γραπτές οδηγίες αγνοεί απαξιωτικά η Κτηνιατρική Σερρών, να βάλει ένα τέλος στην ασυδοσία της και στις δολοφονίες ζώων.

ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

H Πρόεδρος Η Αντιπρόεδρος Η Γραμματέας

Αναστασία Μπομπολάκη Μάριζα Χριστοδούλου Μαρία Χουστουλάκη”

MATIA_48

*Η επιστολή κοινοποιείται στους

 Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη

 Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

κ. Μάξιμο Χαρακοπουλο

 Δ/νση ΚΑΦΕ ΥΠΑΑΤ

 Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

κ. Λέανδρο Ρακιντζή

 Εισαγγελία Αρείου Πάγου

κ. Εμμανουήλ-Ρούσσο Παπαδάκη

 Εισαγγελία Σερρών

 ΜΜΕ

 Βουλευτές Σερρών και κόμματα

 Αρμόδιες Επιτροπές Ε.Ε.

 Ευρωβουλευτές

Εν τω μεταξύ από την πλευρά του Υπουργείου άμεση ήταν η παρέμβαση της κας Δηλέ προς την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Σερρών μετά την προηγούμενη επιστολή της Ομοσπονδίας σχετικά με τις παράνομες ευθανατώσεις ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο.Η κα Δηλέ επισημαίνει:

κύριε Βαρούδη,
σας αποστέλλω την συνημμένη  επιστολή της ΠΦΠΟ, σχετικά με την διαχείριση των ζώων που διατηρούνται στο Δημοτικό καταφύγιο Σερρών, τα οποία έχουν μολυνθεί από λεισμανίαση.
Παρακαλούμε :
1)να ενημερώσετε τον Δήμο Σερρών για το αίτημα των φιλόζωων πολιτών,
2)ο τρόπος διαχείρισης των ζώων αυτών να  αντιμετωπιστεί στα πλαίσια της πενταμελούς επιτροπής που έχει την αρμοδιότητα παρακολούθησης του προγράμματος των αδέσποτων ζώων και την αντιμετώπιση  των ενεργειών διαχείρισης του κάθε ζώου που έχει ενταχθεί  σε αυτό,
3)Να εξετάσετε την αντιμετώπιση των ήδη μολυσμένων ζώων αλλά και των συνυπαρχόντων ζώων, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη διατύπωση που σας αποστειλλαμε με το με ημερομηνία 08.03.2013 e-mail μας,
4)Στην περίπτωση που έχει εκδηλωθεί η θέληση των φιλόζωων πολιτών , να να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες, να ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται στο προαναφερόμενο e-mail μας και να αναληφθεί από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα η ευθύνη της ενδεδειγμένης θεραπείας καθώς και να  υπάρχει έλεγχος της επιτήρησης των ζώων κατά το στάδιο αυτό, από το Δήμο ή το φιλοζωικό σωματείο.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία
Χρυσ. Δηλέ
Προισταμένη Δ/νσης Κ.Α.Φ.Ε.