pzsespfpoΜόδα τείνει να καταντήσει η δολοφονία των αδέσποτων πριν από κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση,όπου τα κράτη διοργανωτές θέλουν να αποδείξουν ότι η χώρα τους είναι “καθαρή” και “πολιτισμένη”.

Αυτή τη φορά θύμα έπεσαν τα αδέσποτα στη Ρωσία και ιδιαίτερα κοντά στο Σότσι όπου θα διεξαχθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η πόλη ντυμένη σε ιλουστρασιόν περιτύλιγμα και οι ιθύνοντες αποφάσισαν τη σφαγή των αδέσποτων γιατί χαλάει την αισθητική τους,παρόλο που διάλεξαν για μασκότ μια λεοπάρδαλη,μια αρκούδα και ένα λαγό.

Η ΠΦΠΟ αντιδρώντας σε αυτή την κτηνωδία έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Πούτιν ,τη Ρωσική πρεσβεία και τα Διεθνή ΜΜΕ καταγγέλοντας το γεγονός.

PhotoXPress 2821649 468

τι λέει η επιστολή:

Ως Ελληνες, απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων που μεταλαμπάδευσαν στον κόσμο την Ολυμπιακή Ιδέα, νιώθουμε βλασφημία και μεγάλη προσβολή με την απόφαση της στυγνής και εν ψυχρώ δολοφονίας των δύσμοιρων αδέσποτων σκύλων που είχαν την επιπλέον ατυχία να βρίσκονται στην περιοχή του Σοτσι χρησιμοποιώντας επαίσχυντα ως πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ανάληψη των Αγώνων αυτή καθ εαυτή είναι μία δέσμευση να τιμήσετε και να σεβαστείτε την έννοια και τον συμβολισμό του Ολυμπιακού πνεύματος δηλ. του Ωραίου, του Μεγάλου και του Αληθινού.

Στην αρχαιότητα σταματούσαν οι πόλεμοι και οι αιματοχυσίες κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενώ εσείς στάζετε αίμα από τις δολοφονίες των αγνών και ανυπεράσπιστων αυτών πλασμάτων.

Δεν διάλεξαν και δεν ευθύνονται αυτά που είναι αδέσποτα, αλλά οι πολίτες της χώρας σας που τα κατέστησαν αδέσποτα και το Κράτος, δηλαδή ΕΣΕΙΣ, που δεν τα προστατεύει και δεν τιμωρεί τους υπεύθυνους αντί να “τιμωρεί” αυτά με θάνατο.

Μπορεί η διαχείριση των αδέσποτων σκύλων να είναι μία δύσκολη πρόκληση, αλλά η δολοφονία τους δεν είναι η απάντηση. Πέρα της ανηθικότητας που αποπνέει, η τεράστια αρνητική δημοσιότητα αυτού του προγράμματος των δολοφονιών θα στιγματίσει τους Αγώνες και τους διοργανωτές τους.

Θα μπορούσατε να ακολουθήσετε, με την συμβολή εμπειρογνωμόνων, πολλές άλλες αποδεδειγμένες λύσεις με πιο φιλόζωο, επιστημονικό και ανθρωπιστικό τρόπο. Λύσεις που θα φέρουν άριστα αποτελέσματα για λιγότερα αδέσποτα και μια υγιή και ισορροπημένη σχέση των ανθρώπων και ζώων έτσι ώστε να μην δημιουργούνται αδέσποτα.

Παρότι δυστυχώς είναι ήδη πολύ αργά για πολλά αδέσποτα στο Σότσι, κάνουμε έκκληση να σταματήσετε την σφαγή των υπολοίπων και να συνεργαστείτε με εμπειρογνώμονες για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού και φιλόζωου προγράμματος στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων που θα έχει πολύ μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στην πολιτισμένη κοινότητα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, και θα δώσει σε εσάς την αίγλη του ανώτερου ηγέτη και ανθρώπου που μεριμνά για τους ανθρώπους και τα ζώα της χώρας του.
____________

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Πρόεδρος                            Η Αντιπρόεδρος         Η Γραμματέας
Αναστασία Μπομπολάκη Μαρίζα Χριστοδούλου Μαρία Χουστουλάκη