Σήμερα με ειδοποίησαν αλλοδαποί Ευρωπαίοι , κάτοικοι Χανίων, ότι στην περιοχή Μυλωνιανά υπάρχει ένα νεκρό σκυλί, δεμένο σε ένα αυτοκίνητο και δίπλα του περιφέρονται κουτάβια κλαίγοντας.

Το σκυλί βρισκόταν εκεί νεκρό από χθες κατά πάσα πιθανότητα.
Ηταν ένα θηλυκό γνήσιο ροντβάιλερ, που θήλαζε τα κουτάβια του και το οποίο το είχαν δέσει στο φορτηγό για να το παρατήσουν εκεί μαζί με τα μικρά του.
Ειδοποίησα αμέσως το αστυνομικό τμήμα Χανίων που έσπευσε στο σημείο.
Το θέμα ήταν τραγικό με τα κουτάβια να κλαίνε δίπλα από την νεκρή μάννα τους, τα οποία και απομακρύνθηκαν αμέσως από τους ξένους , οι οποίοι και τα περιθάλπουν.

Αργότερα με πηρε η αστυνομία από το σημείο, όπου παρέμεινε επι δύο ώρες.
Πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα χρήσιμα στοιχεία μετέφεραν δε το νεκρό σκυλί με το περιπολικό, το οποίο το είχαν πυροβολήσει εξ επαφής αφού το είχαν πρώτα δέσει με ένα σχοινί μισού μέτρου, προκειμένου να μεταφερθεί στην κτηνιατρική υπηρεσία.
Άλλο ένα στυγερό έγκλημα στα Χανιά με θύμα ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα.
έτσι χωρίς λόγο, χωρίς αιτία, χωρίς αφορμή.

RONT

Ας ελπίσουμε, ότι η αστυνομία, που έπραξε άψογα , θα βρει τον ένοχο.
Mακρύς ο κατάλογος καθημερινά των περιστατικών που επειλαμβάνεται ο σύλλογός μας, μακρύς ο κατάλογος ων τραυματισμενων ζώων, των άρρωστων, των παρατημένων ζώων.

RONT1

Βαρύς και ο δικός μας Γολγοθάς που καλούμαστε μόνοι μας με την πολιτεία απούσα να σηκώσουμε το βάρος αυτό.
Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί τόσος σαδισμός εις βάρος των ζώων;
Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί αυτό το μίσος ;
Αδυνατούμε να καταλάβουμε τον σημερινό άνθρωπο, τον σημερινό Έλληνα.

Αναστασία Βύσσινου Μπομπολάκη

Εν τω μεταξύ το μεσημέρι ειδοποιηθήκαμε για τραυματισμένο κουταβάκι -ένα από τα έξι που εγκατέλειψαν τη μέρα της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.Το ζώο μεταφέρθηκε από μέλος μας,στο κτηνιατρείο του κου Ιγνατιάδη που εφημέρευε,όπου κρατείται για νοσηλεία το πρώτο κρίσιμο εικοσιτετράωρο.

AGIOI
Ενημερώσαμε πριν λίγο την κυρία που μας ειδοποίησε και τελικά διαπιστώσαμε ότι δεν πρόκειται για το ίδιο ζώο,καθώς έχει τραυματιστεί και δεύτερο κουτάβι το οποίο θα μεταφερθεί αύριο στο γιατρό,καθώς είναι χτυπημένο στο ποδαράκι του όπως και  ένα τραυματισμένο-επίσης στα πόδια- από την περιοχή της Αγυιάς.