pola1Λένε ότι μερικοί άνθρωποι έχουν άστρο!!!

Λένε επίσης ότι αν έχεις τύχη…διάβαινε…

Η ιστορία της Πόλα,μιας αδέσποτης και καταδικασμένης σκυλίτσας από το Γεράνι Χανίων αποδεικνύει ότι αυτό ισχύει και για τα ζώα.

Η Πόλα εγκαταλείφθηκε στο Γεράνι.Τριγυρνούσε στην παραλία αναζητώντας τροφή και νερό.’Οταν άρχισε η τουριστική σεζόν-καθότι και εξαιρετικά έξυπνη-εγκαταστάθηκε στην παραλία του ξενοδοχείου Γερανιώτης,όπου διαμένουν πολλοί αλλοδαποί τουρίστες.Έτσι εξασφάλισε τροφή,χάδια και νερό για το καλοκαίρι.

 

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία της μικρής-μόλις επτά μηνών σκυλίτσας-και η μικρή άρχισε να απολαμβάνει τα χάδια και τη φροντίδα των τουριστών.

Μάθαμε την ύπαρξη της μικρούλας στις αρχές Αυγούστου όταν μια Πολωνή δημοσιογράφος-γνωστή φιλόζωη,που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων στη χώρα της,επικοινώνησε με το σύλλογό μας και μας είπε μια Πολωνή τουρίστρια που έκανε διακοπές στα Χανιά είχε δεθεί με τη μικρή και ήθελε να την υιοθετήσει.Επειδή είχε επιστρέψει στην Πολωνία,μας παρακάλεσε να τη βοηθήσουμε ώστε να ταξιδέψει η σκυλίτσα στην Πολωνία.Ήρθαμε σε επαφή μαζί της και  αναλάβαμε να φιλοξενήσουμε τη μικρή μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη πτήση,να εμβολιαστεί και να μπορεί να ταξιδέψει.

Πήγαμε πολλές φορές στο Γεράνι μέχρι να την εντοπίσουμε και όταν τελικά τη βρήκαμε τη βαφτίσαμε Πόλα,θεωρώντας ότι θα μετακομίσει στην Πολωνία.Τη φιλοξένησε εθελόντρια του συλλόγου μας μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη πτήση και ο συνοδός.

pola

Λίγες μέρες μετά επικοινώνησε μαζί μας η κα Λίντα Λούκας που διατηρεί το καταφύγιο στην Κάινα και μας ενημέρωσε ότι μια Σουηδή τουρίστρια ερωτεύτηκε ένα αδέσποτο θηλυκό σκυλάκι και ήθελε να το υιοθετήσει.Της ζητήσαμε να μας στείλει φωτογραφίες και εκεί ανακαλύψαμε ότι το σκυλάκι που έψαχναν ήταν …η Πόλα μας!!!

Να σημειώσουμε ότι η σκυλίτσα δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο,δεν είναι καμία σπάνια ράτσα…αλλά φάτσα.Είναι ένα ημίαιμο κυνηγοσκυλάκι,από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.Αυτό όμως άφησε αδιάφορο τους τουρίστες.Μένοντας μαζί της όμως διαπιστώσαμε ότι είχε εξαιρετικό χαρακτήρα και αυτό την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή.

Την Πόλα λοιπόν,τη διεκδικούσαν δύο χώρες!!!Ενημερώσαμε τους υποψήφιους κηδεμόνες για την κατάσταση και επειδή η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη για μας,αποφασίσαμε να τους φέρουμε σε επαφή και να αποφασίσουν οι ίδιοι για την υιοθεσία.Μετά από….ευρωπαικές διαβουλεύσεις και συνεχή ανταλλαγή μηνυμάτων,η Πολωνία υποχώρησε και η Πόλα αποφασίστηκε να πολιτογραφηθεί Σουηδέζα με τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών.Άλλωστε είναι…. φυσική ξανθιά και το περιβάλλον της Σουηδίας της ταιριάζει καλύτερα.

Ο πραγματικός λόγος όμως ήταν ότι τα παιδιά της Σουηδικής οικογένειας,είχαν δεθεί πολύ με το σκυλάκι και ήθελαν οπωσδήποτε να την υιοθετήσουν.

To Σάββατο λοιπόν η μικρή Πόλα,ταξίδεψε για τη Σουηδία.Όλη η οικογένεια την περίμενε περιχαρής στο αεροδρόμιο.Το ίδιο βράδυ έστειλε μήνυμα στην κυρία Λούκας:

«Γεια σου Λίντα! Χίλια ευχαριστώ για όλα!! Τώρα η «Γεράνη» κοιμάται στην αγκαλιά μου μετά από μια μέρα έξω στην βροχή και το κρύο. Ήδη λατρεύει τον καναπέ. Όταν ήρθε δεν την αναγνωρίσαμε γιατί ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ναι, είναι το κορίτσι μας. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος την φρόντισε απίστευτα καλά!! Πολλά φιλιά από την Σουηδία. Καρόλα».

Σουηδία-Πολωνία 1-0….και χωρίς να παραπονεθεί κανείς για τη διαιτησία!!!

….Και για να είναι σίγουρη ότι δεν θα την ξεχάσουμε εύκολα,μισή ώρα πριν φύγει ροκάνισε ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι γυαλιά μυωπίας.

pola2

η Γεράνη μόλις έφτασε στη Σουηδία…

Η ιστορία της “Γεράνη”,κατ’εμάς Πόλα,θα μπορούσε να είναι παραμύθι γιατί είναι η εξαίρεση.

Δυστυχώς με το τέλος της τουριστικής σεζόν,κάποια αδέσποτα τα οποία φροντίζονται από αλλοδαπούς τουρίστες,βιώνουν την πείνα και την εγκατάλειψη,καθώς με το κλείσιμο των ξενοδοχείων,σταματάει και η φροντίδα τους.Και πολλά  από αυτά που θα επιβιώσουν το χειμώνα,θα γίνουν θύματα του “καθαρισμού” των παραλιών το Μάρτιο που ξεκινάει η νέα τουριστική σεζόν.