logopfpoΤην παρέμβαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου προκάλεσε η πρόσφατη κόντρα μεταξύ του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας και του Δήμου Λαμιέων για την επίσκεψη των Γερμανών Κτηνιάτρων, που θα έκαναν ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεις σε αδέσποτα της Λαμίας και η οποία τελικά δεν έγινε.

Διαβάστε την ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του Π.Κ.Σ. κ. Αθηνά Τραχήλη.

<<Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος. καταγγέλλει την άδικη και θρασύτατη επίθεση του φιλοζωικού σωματείου Φθιώτιδας ενάντια στον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, κτηνίατρο και μέλος του Π.Κ.Σ.

Τα όσα αναφέρονται σε σχετική επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο είναι τουλάχιστον ανακριβή και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Σε καμία περίπτωση συκοφαντίες και αυθαίρετα συμπεράσματα δεν μπορούν να πηγάζουν από αισθήματα πραγματικής φιλοζωίας ή ενδιαφέρον για την υγεία και ευζωία των ζώων. Ο συνάδελφος κτηνίατρος σε αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του και να περιθάλπει τα ζώα. Χωρίς πολλές φορές αμοιβή, με ανιδιοτελή εργασία ακόμα και στον προσωπικό του χρόνο τηρεί και τιμά τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσε. Ακόμα και σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης κατά την οποία όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι χάνουν αρκετά εισοδήματα, οι κτηνίατροι και μέλη του συλλόγου μας αντιστέκονται και προσφέρουν προγράμματα δωρεάν στειρώσεων σε όλη τη χώρα. Γιατί πραγματική φιλοζωία δεν είναι τα μεγάλα λόγια και τα κροκοδείλια δάκρυα, αλλά οι πράξεις

Δυστυχώς και οι ίδιες οι δημοτικές αρχές επέδειξαν αναλγησία και όχι πραγματικό ενδιαφέρον ως όφειλαν. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων δεν είναι ένα ψηφοθηρικό πρόγραμμα, αλλά ανάγκη για την ευζωία ζώων και ανθρώπων στην περιοχή. Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα αποδεικνύει και τον πολιτισμό μας και την παιδείας μας, ευθύνη των οποίων έχει και ο Δήμος. Δυστυχώς, όμως, ο Δήμος δεν τήρησε εν προκειμένω την ορθή διαδικασία. Αντί να επικοινωνήσει για όποιο ζήτημα προέκυπτε σε σχέση με το πρόγραμμα με την πρόεδρο του παραρτήματος Φθιώτιδας, ως την καθ’ ύλην αρμόδια και γνώστη των διαδικασιών, επέλεξε την εύκολη και ίσως πολλά υποσχόμενη λύση… Προτίμησε τους «δήθεν» εθελοντές που θα εμφανίζονταν ξαφνικά, χωρίς να τους γνωρίζει κανείς, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο, σε βάρος των κτηνιάτρων που έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα, είναι φορολογούμενοι πολίτες, δημότες στην πόλη της Λαμίας. Γιατί προφανώς υπονοείται ότι όσοι δουλεύουν τζάμπα είναι και καλύτεροι, άσχετα με την ποιότητα της δουλειάς τους, ενώ όσοι εργάζονται με βάση τους νόμους και ζητούν το αυτονόητο, να αμείβονται προκειμένου να ζήσουν, κακοχαρακτηρίζονται και θεωρούνται αδιάφοροι ή αναίσθητοι.

Οι παραπάνω επικίνδυνες λογικές θα μας βρουν αντιμέτωπους. Είτε όσοι της υποστηρίζουν είναι σύλλογοι και φορείς είτε κρατικοί οργανισμοί, εκμεταλλευόμενοι τη φιλοζωία του κόσμου, τον εμπαίζουν και διακινδυνεύουν για ίδιον όφελος τη δημόσια υγεία. Επιπλέον, η πρακτική αυτή υποβαθμίζει το επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας, δείχνει να αγνοεί πλήρως την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην πραγματικότητα παραπλανεί τους δημότες της Λαμίας και το σύνολο των πολιτών.

Έστω και τώρα είναι καιρός ο Δήμος Λαμίας να έρθει σε επικοινωνία και συνεργασία με τους πραγματικούς αρμόδιους και τελικά φιλόζωους και όχι με εκείνους που έχουν ανάγει τη φιλοζωία σε πολιτικό παιχνίδι. Οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να αναλάβουν δράση άμεσα και αποτελεσματικά, προκείμενου να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. >>

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ