puppymils2Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία ενημερώνει “Τα ζώα δεν είναι δώρα” και εξηγεί τους τρόπους που γεννιούνται και μεταφέρονται στην βιτρίνα των pet shops.

Η παρακάτω ανακοίνωση μάλλον έκπληξη μας προκάλεσε, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διαπιστώνουμε ότι κτηνίατροι συντάχθηκαν κατά κάποιον τρόπο με τις απόψεις φιλόζωων – οργανωμένων η μη – που σαν κοινό σκοπό ζητούν εδώ και χρόνια την απαγόρευση πώλησης ζώων από τα pet shops, αλλά και την απαγόρευση εισαγωγής τους από χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλόκ, αφού λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει εκεί.

Οι μόνοι που κωφεύουν τελικά είναι οι αρμόδιοι του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπουργείου Εμπορίου, καθώς όπως όλα δείχνουν ακόμα και οι κτηνίατροι προσθέτουν σε όλες τις προηγούμενες διαμαρτυρίες και την επιστημονική τους επάρκεια η οποία απλά επιβεβαιώνει αυτά που όλοι ξέραμε.

Μηχανές παραγωγής, πόνος, βίαιος αποχωρισμός, θάνατος….

Η τελευταία διαμαρτυρία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, έδωσε μία ακτίνα φωτός, αλλά ΟΧΙ από το αρμόδιο Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης. Η ακτίνα φωτός ήρθε από το Υπουργείο Εμπορίου, ενώ αναμένονται ακόμα επιπλέον συναντήσεις και με τα δύο Υπουργεία μέχρι να οριστικοποιηθούν αποφάσεις.

Βλέπετε οι μόνοι που προβάλλουν ως επιχείρημα την παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης “αγαθών” στην Ε.Ε. είναι οι Έλληνες αρμόδιοι, ωστόσο η Αυστρία έχει ήδη προβεί σε τέτοια απαγόρευση χωρίς να έχει υποστεί κυρώσεις.

puppymils1

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας:

Οι γιορτές ήρθαν!

Το ανεξέλεγκτο εμπόριο των κουταβιών από τις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ θα πλημμυρίσει την αγορά. Το συναίσθημα πάντοτε “πουλάει” ιδιαίτερα αν περιβληθεί με τον μανδύα των χρυσοστόλιστων βιτρινών .

Τα ζώα “παράγονται” για την Δυτική Ευρώπη σε άθλιες συνθήκες, τα γνωστά puppy mills.

Κρατούνται σε κλουβιά με συνθήκες υγιεινής τραγικές, ταΐζονται άθλια και οι θηλυκές είναι καταδικασμένες να γεννούν δύο φορές το χρόνο ενώ τα κουτάβια αποχωρίζονται την μητέρα τους σε μόλις 4 εβδομάδες από τη γέννηση τους Το αποτέλεσμα είναι να έχουν μη ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα . Πιστοποιητικά και εμβολισμοί υπό συζήτηση. Η ευζωία των ζώων είναι λέξη άγνωστη σε αυτή την ιστορία.

Η Ελληνική Κτηνιατρικής Εταιρεία θεωρεί ότι η απόκτηση ενός ζώου συντροφιάς είναι απόφαση ζωής, απόφαση συνειδητή μια δεδομένη χρονική στιγμή της πορείας μας από την παιδική έως την γεροντική ηλικία, δεν μπορεί να είναι στιγμιαίο δώρο εορτών.

Η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων με υπεύθυνους ελέγχους , κτηνιατρικές συμβουλές, ευαισθητοποίηση του κοινού, πρέπει να βοηθήσει το είδος αυτό του εμπορίου να γίνει πλήρως ελεγχόμενο και να τηρούνται απόλυτα οι κανόνες ευζωίας τόσο για τα δύστυχα ζώα όσο και για τους ανθρώπους που καλούνται να βιώσουν άσχημες στιγμές από τη πρώτη στιγμή της απόκτησης ενός ζώου συντροφιάς . Η συμμετοχή μας, ως ΕΚΕ ,στην Επιτροπή της FECAVA για το παράνομο εμπόριο ζώων δείχνει ότι δεν μένουμε στα λόγια.

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία ενημερώνει :

Τα ζώα δεν είναι δώρα.

Συμβουλευτείτε τον Κτηνίατρο σας πριν προχωρήσετε στην απόκτηση ζώου , ιδιαίτερα τώρα την περίοδο των γιορτών.

πηγή http://happydogsworld.com

Αν συνειδητοποιήσουμε πόσο υπεύθυνη πράξη είναι η υιοθεσία ενός ζώου,έχουμε συμβάλλει αυτόματα στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων.Aν θέλουμε οπωσδήποτε να χαρίσουμε ένα ζωάκι στις γιορτές,υπάρχουν υπέροχα λούτρινα παντού!!! 

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ της συνεργασίας Νομαρχίας και ΤΕΔΚ Χανίων για να καταλάβετε ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια

Δείτε επίσης ένα εξαιρετικό βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν δύο χρόνια στο μαθητικό ιστολόγιο της Ε1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας