Τα Χανιά της Κρήτης θα φιλοξενήσουν το πρώτο Penny Marathon την Κυριακή 10 Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα, την Σαλαμίνα, την Καλαμάτα και το Σϊδνεϋ της Αυστραλίας. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της Ελλάδας, μέσω του Μαραθωνίου και της ποδηλασίας.

Φέτος ξεκινάμε δειλά στα Χανιά,αποσκοπώντας να γίνει το penny marathon ένας αναξάρτητος θεσμός για την πόλη μας.

Για το λόγο αυτό το penny marathon θα ενταχθεί στα  Λειβαδούρια που συνδιοργανώνονται από  τους Πολιστιστικούς Συλλόγους Ντουλιανών, Τσιβαρά, Γαβαλοχωρίου, Αθλητικό Όμιλο “ΤΑΝΟΣ” Aποκορώνου,υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε την απόλυτη  στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων .

Το Penny Marathon ξεκίνησε στην Αθήνα το 2012. Πέρυσι, περισσότεροι από 400 δρομείς και ποδηλάτες στην Ελλάδα και την Αυστραλία έδειξαν την υποστήριξή τους αφιερώνοντας μία καλοκαιρινή μέρα του Ιουλίου να τρέξουν, να ποδηλατήσουν και να κολυμπήσουν ακόμα, για να αποδείξουν ότι:

  • υποστηρίζουν την υιοθεσία, στείρωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
  • αναγνωρίζουν το έργο των εθελοντών που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές αυτών των ζώων
  • καταγγέλλουν την αδιαφορία, ανικανότητα ή / και την απανθρωπιά που βλέπουν στην κυβέρνηση και την κοινωνία στο σύνολό της
  • απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους διαπράττουν παραβιάσεις κακοποίησης ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου
  • ενθαρρύνουν τη δεοντολογική, υπεύθυνη και με κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Όπως είπε ο Γκάντι, «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Θα θέλαμε να δούμε μία Ελλάδα – ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της  – που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Αυτό σημαίνει ηθική μεταχείριση των ζώων. Όχι άλλες δικαιολογίες.

Μ.Μ.Ε.: για περισσότερες λεπτομέρειες, καλέστε:

Αθήνα: Ριάννα Καραμπέρη, 698 1047546                             Σαλαμίνα: Τάκης Σκέρλος, 697 4816233

Καλαμάτα: Κατερίνα Παπουτσόγλου, 693 9160554          Χανιά: Έφη Τσεκμέζογλου, 694 5593988

ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.pennymarathon.com ή Facebook + Twitter + Instagram

Διαβάστε επίσης:

Συχνές ερωτήσεις για το penny marathon