Αυτό το βραχώδες και δυσπρόσιτο σημείο –αντί για παραλίες- επέλεξε το Δημοτικό Διαμέρισμα Παροικιάς στα πλαίσια της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το Υπ. Ναυτιλίας για τον καθορισμό παραλιών οπου θα επιτρέπεται το μπάνιο στα δεσποζόμενα σκυλιά. Προφανώς μόνο πετώντας τα σκυλιά από το γκρεμό μπορούν να βρεθούν στη θάλασσα και να καταφέρουν να κολυμπήσουν.

Πρόκειται για τον τον Αη Γιάννη Καλυβίτη ή γνωστό και ως Αη Γιάννη «ραντεβουδιάρη» λόγω της απόμερης θεσης!

paros1

Όπως είναι γνωστό μετά από μακροχρόνια διαβούλευση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, λήφθηκε απόφαση να καθοριστούν θαλάσσιες περιοχές για το λούσιμο δεσποζόμενων σκύλων και συμφωνήθηκε με τον ίδιο τον υπουργό Βαρβιτσιώτη :

α) Να μην είναι πολυσύχναστες παραλίες όπως αυτές ορίζονται στο ΠΔ 23/2000)
β) Να υπάρχει ισομερής χωροταξική κατανομή, σε μια αναλογία για 1 pet friendly ανά 3-4 παραλίες.

Ο Δημος Πάρου δεν ολοκλήρωσε ακόμη την επιλογή παραλιών και αναμένει από τα δημοτικά διαμερίσματα προτάσεις.
Το Δημοτικό Διαμέρισμα Παροικιάς Πάρου (στην αρμοδιότητα του οποίου είναι μια τεράστια περιοχή πολλών χιλιομέτρων ακτογραμμής από τον Άγιο Φωκά μέχρι την Αγία Ειρήνη) επέλεξε αντί γα παραλία το βράχο (!) του Αη Γιάννη του ραντεβουδιάρη. Όχι μόνο αψήφησε το κριτήριο της χωροταξικής κατανομής αλλά όρισε ως παραλία τα βράχια…

Βέβαια ορισμένοι Δήμοι της χώρας φαίνεται να έχουν εκδώσει κανονιστικές αποφάσεις για το ποιες παραλίες ορίζουν αυτοί ως pet friendly, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί υπόψιν τα δύο βασικά σημεία της συμφωνίας. Με την γνωστή αντιφιλοζωική κουλτούρα που διακρίνει τους περισσότερους, έσπευσαν να εξορίσουν τους κηδεμόνες σκύλων στις πιο απόμακρες παραλίες.

Σαφέστατα οι αποφάσεις τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από προτάσεις και έχει ηδη ενημερωθεί το Υπουργείο όπως θα ενημερωθεί άμεσα και γι αυτήν την πρόταση του Δημοτικού Διαμερισματος Παροικιάς του Δήμου Πάρου.

www.pfpo.gr

Και για να μην ευλογάμε τα..γένια μας,άγνωστες παραμένουν ακόμη οι pet friendly παραλίες του δήμου Χανίων,καθώς δεν έχει λάβει ακόμη σχετικές αποφάσεις,παρόλο που έχει σταλεί το αίτημα από το λιμεναρχείο Χανίων.Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Λιμεναρχείο ενημερωθήκαμε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί μετά από ένα με ενάμισι μήνα.

Ελπίζουμε να μη χρειαζόμαστε εκπαίδευση σε extreme sport για να απολάυσουμε το μπάνιο με τους τετράποδους φίλους μας…Μας αρκούν οι αναβάσεις στα βουνά για να εντοπίσουμε τα δυστυχισμένα βαρελόσκυλα…