Πριν λίγες μέρες είχαμε δεχτεί καταγγελία για δύο απισχνασμένα ζώα στην περιοχή της Παρηγοριάς Χανίων.Την Κυριακή διαπιστώσαμε ότι η καταγγελία ευσταθούσε και ότι τα ζώα βρισκόταν οριακά μεταξύ ζωής και θανάτου,δεμένα με αλυσίδες μικρότερες του μισού μέτρου που τους αφαιρούσαν κάθε δυνατότητα κίνησης σε έναν αθλιο χώρο,γεμάτο περιττώματα,σκουλίκια και μύγες.

Τη Δευτέρα το απόγευμα μαζί με τον γιο του “ιδιοκτήτη”,ο οποίος ήρθε από το Ρέθυμνο όπου διαμένει,μ΄΄ολις ενημερώθηκε για την κατάσταση τους, τα ζώα μεταφέρθηκαν στην κτηνίατρο η οποία μόλις τα είδε μας είπε:”ζήτημα είναι αν τρώνε μια φορά τη βδομάδα”.

pitbpar

Το ένα εκ των δύο,ένα νεαρό κυνηγόσκυλο,έκανε συνεχώς εμετούς και έβγαζε κόκκαλα και σκουλίκια και κρατήθηκε στο κτηνιατρείο.

Επειδή  τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει,εχθές το πήρε ο γιος του ιδιοκτήτη στο σπίτι του,με αυστηρές οδηγίες και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Σήμερα το μεσημέρι μας ενημέρωσε ότι το σκυλάκι κατέληξε.

pit2

Το μετέφερε στο κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος επήλθε από την παρατεταμένη ασιτία που του είχε δημιουργήσει τρομερά προβλήματα.

Το απόγευμα καταθέσαμε μήνυση στο ΑΤ Νέας Κυδωνίας όπου ζητάμε την ποινική δίωξη του δράστη και την επιβολή όλων των προβλεπομένων προστίμων στα πλαίσια του αυτόφορω.

Αύριο θα καταθέσουμε αίτημα για την μόνιμη απαγόρευσηη κατοχής σκύλων του ανεύθυνου “ιδιοκτήτη”.

Έιναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δικαιωθεί -έστω και τώρα-ο μικρός και αδικοχαμένος Μπρούνο.

Διαβάστε επίσης

Απισχνασμένα και άρρωστα στην αυλή του σπιτιού τους..

 

 

T