Η Κυριακή ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς,καθώς φαινόταν ότι θα ήταν μια ηλιόλουστη μέρα.

Πολλοί συμπολίτες μας,κατέβηκαν στο λιμάνι για να απολαύσουν τον καφέ τους.

Αυτή τη μέρα διάλεξαν να “χτυπήσουν” και οι φολαδόροι που τον τελευταίο μήνα μεθοδικά,σκορπούν το θάνατο στα αδέσποτα του λιμανιού.

Το μεσημεράκι ειδοποιηθήκαμε για ένα ζώο που είχε δηλητηριαστεί στο Παλιό Λιμάνι και αργοπέθαινε.

Αμέσως ψάξαμε τον κτηνίατρο εφημερίας,αλλά σχεδόν ταυτόχρονα επικοινώνησε μαζί μας η κα Σίλκε Βρόμπελ,πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου “Η Μικρή Κιβωτός του Νώε” και μας ενημέρωσε ότι είχε σπεύσει στο σημείο,το ζώο ήταν ακόμη ζωντανό αλλά δεν κατάφερε να το σώσει.

Ειδοποίηθηκε το ΑΤ Χανίων αλλά για μια ακόμη φορά,κανείς δεν ήξερε και δεν είδε τίποτα.

Ή μάλλον όχι…

Πολλοί είδαν το ζώο να χαροπαλεύει αλλά συνέχισαν να πίνουν αμέριμνοι τον καφέ τους…Δε χάλασε καν την αισθητική τους…

limani

Για μια ακόμη φορά αναρωτιόμαστε για την κοινωνία μας και την αδιαφορία του είδους μας,απέναντι σε ανυπεράσπιστα πλάσματα…

Είναι η τέταρτη φορά τον τελευταίο μήνα που παρατηρούνται κρούσματα δηλητηρίασης στο παλιό Λιμάνι των Χανίων

Και τις τέσσερις φορές θρηνήσαμε θύματα,”χάθηκαν” ακόμα και ζώα που ζούσαν 8-9 χρόνια στο λιμάνι …

Κάποιος/οι αποφάσισαν να εξολοθρεύσουν όλα τα αδέσποτα του λιμανιού,ζώα στειρωμένα,εμβολιασμένα,που πολλοί μαγαζάτορες φροντίζουν.

Άλλωστε βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν…Τα αδέσποτα πρέεπι να εξαφανιστούν μαζί με τα φύκια που ξέβρασε ο χειμώνας στην παραλία,παρόλο που οι τουρίστες δεν ενοχλούνται από την παρουσία τους.

Αυτό που μας λυπεί ακόμη περισσότερο είναι ότι το συγκεκριμένο δεν ήταν αδέσποτο,αλλά η κηδεμόνας του το άφησε να κάνει βόλτα χωρίς λουρί.Αυτή η ανευθυνότητα,του κόστισε τη ζωή.

Τα αδέσποτα είναι εκτεθειμμένα σε κάθε λογής κινδύνους και είναι εντελώς ανυπεράσπιστα.Όσοι όμως υιοθετούν ένα ζωάκι πρέπει να επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση και να γίνονται αυτοί οι προστάτες του…