Σε πύρινο κλοιό για άλλη μια φορά η χώρα μας.Πολλά τα μέτωπα χωρίς να ευνοούν οι καιρικές συνθήκες.

Μεγάλη η συμμετοχή εθελοντών σε αυτόν τον άνισο αγώνα με τα στοιχεία της φύσης,όπου χάνονται περιουσίες,δάση, ελπίδες,ενώ κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Μέχρι τώρα ευτυχώς δε θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.

Θρηνήσαμε όμως πολλά άλλα θύματα,που κανένα κανάλι δεν θα αναφερθεί και δεν θα προσμετρηθούν στον μετέπειτα προΰπολογισμό.

Χιλιάδες πλάσματα του ζωικού βασιλείου βρίσκουν τραγικό θάνατο στις πυρκαγιές.

Ίσως ακούσουμε κάτι για τον αριθμό των παραγωγικών ζώων που θα χάσουν τη ζωή τους σαν αποτέλεσμα της οικονομικής καταστροφής που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες τους.(Στις πυρκαγιές του 2007,υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή του περίπου 60.000 πρόβατα και κατσίκες αλλά παραμένει άγνωστος ο αριθμός των υπόλοιπων ζώων).

Υπάρχουν όμως και τα άλλα,τα ταπεινά πουλιά,τα ερπετά,οι λαγοί, τα έντομα και οι αλυσοδεμένοι σκύλοι που θα πεθάνουν μαρτυρικά καθώς δεν θα υπάρχει καμμία διέξοδος διαφυγής.

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια των εθελοντών που κινητοποιήθηκαν για να σώσουν τα αδεσποτάκια από το καταφύγιο του Βύρωνα όταν οι φλόγες το απειλούσαν με ολική καταστροφή.

Συγκινητικές επίσης ήταν οι προσπάθειες εθελοντών να σώσουν όσα ζώα της άγριας ζωής μπορούσαν μέσα από τις φλόγες.

Ανεξάρτητα αν οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών ή αμέλειας (ανθρώπινης πάντα) το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο:

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι αθώοι και οι ανυπεράσπιστοι….

Και ευτυχώς υπήρξαν κάποιοι που απέδειξαν την ανθρωπιά τους…

Η ΑΝΙΜΑ απευθύνει έκκληση σε όλους”

“Αν βρείτε άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά, χελώνες, σκαντζόχοιρους, φίδια, αλεπούδες κ.ά. που έχουν τραυματιστεί από τις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν στα περιαστικά δάση της Αττικής και όχι μόνο καλέστε αμέσως την ΑΝΙΜΑ – που εδρεύει στην Καλλιθέα – στο τηλέφωνο όλο το 24ωρο: 6972664675 και 2109510075.

Αν βρείτε άγρια ζώα να κινδυνεύουν ή να είναι τραυματισμένα καλέστε τα κατά τόπους Δασαρχεία, τα σωματεία και τους περιβαλλοντικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας.”