logopfpoEκατό σκύλοι μεταφέρθηκαν από το πρόχειρο καταφύγιο, το οποίο διαχειρίζεται η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπάκτου κα Ρούλα Γιαννοπούλου στο ιδιωτικό καταφύγιο του συλλόγου ΜΕΡΙΜΝΑ του Πανεπιστημίου Πάτρας μετά από απόφαση του Δήμου,ερήμην του Φιλοζωικού σωματείου.Μετά από καταγγελίες για τη συμπεριφορά υπαλλήλου που είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα των ζώων η ΠΦΠΟ έστειλε επιστολή στο Δήμαρχο Ναυπάκτου κο Μπουλέ,την οποία κοινοποίησε αρμοδίως.

Τι λέει η επιστολή: 

Κύριε Δήμαρχε,                                                                                      Αθήνα 11.03.2013

Θα σας είναι βεβαίως γνωστή η υπόθεση των σκύλων που διαβιώνουν μέχρι τώρα σε πρόχειρο καταφύγιο, το οποίο διαχειρίζεται η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπάκτου κα Ρούλα Γιαννοπούλου με την υποστήριξη του Δήμου σας , κυρίως σε τροφές και άλλα είδη .

Η κα Γιαννοπούλου προσέφυγε στην Ομοσπονδία μας προκειμένου να διασφαλιστεί η ευζωία των ζώων αυτών στο νέο περιβάλουν τους και η τύχη τους εν γένει από τούδε και στο εξής.

Μετά από σχετικό θόρυβο για την καταλληλότητα του καταφυγίου ο Δήμος σας αποφάσισε, ερήμην βέβαια του Φιλοζωικού Συλλόγου, να μεταφέρει 100 ζώα ,κατόπιν συμφωνίας του με τους υπεύθυνους, στο ιδιωτικό καταφύγιο του συλλόγου ΜΕΡΙΜΝΑ του Πανεπιστημίου Πάτρας , πληρώνοντας και ένα ικανό ποσό για την στείρωση και την διαβίωση των ζώων εκεί.

Επειδή κάτι αντίστοιχο δεν γνωρίζουμε να έχει συμβεί ξανά , λόγω του μεγάλου αριθμού των υπό μεταφορά ζώων, είναι φυσικό να μας γεννούνται προβληματισμοί και ανησυχίες για την πορεία τους στο διηνεκές μέλλον και την τελική κατάληξή τους.

Τα ζώα , απολύτως νοήμονα και συναισθανόμενα όντα , θα βρεθούν ξαφνικά μετά από χρόνια σχετικής φροντίδας αλλά και αγάπης από την υπεύθυνη του καταφυγίου σας ,σε ένα άλλο περιβάλλον ,το στρες τους θα είναι εξαιρετικά μεγάλο και η αντιμετώπισή τους από τους υπεύθυνους του εκεί καταφυγίου θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης φροντίδας.

Μας ανησυχούν οι πολυσυλλεκτικές πληροφορίες που έχουμε, ιδίως για τον εργάτη που διαχειρίζεται τα ζώα εκεί και την πολύ κακή συμπεριφορά του απέναντι σε αυτά.

MATIA_18

Ζητάμε λοιπόν να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος , η ευζωία τους και να διασφαλιστούν τα παρακάτω:

α. Τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας στα ζώα από τον Δήμος σας και η καταγραφή τους στον Π.Κ.Σ. αλλά και σε καρτέλες δικές σας με τα πλήρη στοιχεία και φωτογραφίες τους.

β. Επιβάλλεται εκ μέρους του Δήμου σας η συνεχής και απρόσκοπτη παρακολούθηση των ζώων αυτών μέσω της Προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου κας Γιαννοπούλου , γεγονός και σύννομο και ανθρώπινο, αφού είναι λογικό να τα αγαπά και να ενδιαφέρεται πάντα , όπως και υμείς, για την πορεία τους.

γ. Να εξασφαλιστεί η δυνατότητα επίσκεψης εκ μέρους σας αλλά και της κας Γιαννοπούλου κατά διαστήματα των ζώων αυτών στην ΜΕΡΙΜΝΑ .

δ. Η ΜΕΡΙΜΝΑ να είναι υποχρεωμένη, όποτε της ζητηθεί, να παρέχει κάθε πληροφορία για τα ζώα αυτά , για τις ασθένειές τους, την προσαρμογή τους , την διαφανή υιοθεσία τους εντός ή εκτός Ελλάδος , τα εν γένει προβλήματά τους , ώστε να μπορούν να υποστηριχθούν και από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ναυπάκτου

ε. Να συμφωνηθεί η μη επανατοποθέτηση των ζώων αυτών, διότι τα περισσότερα εξ αυτών έχουν μεγαλώσει μέσα στο καταφύγιο ή βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία και τυχόν τοιαύτη θα σημάνει πιθανότατα και τον θάνατό τους είτε από τροχαίο ατύχημα είτε από δηλητηρίαση.

Τέλος θα πρέπει όλα τα ανωτέρω να συμφωνηθούν και υπογραφούν από τις εμπλεκόμενες πλευρές για την ασφαλέστερη τήρησή τους.

Πιστεύοντας ότι θα συμφωνήσετε με τα ανωτέρω, αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας, πριν οποιαδήποτε ενέργειά σας ή τετελεσμένη κατάσταση.

Ευχαριστούμε θερμά,

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

   Η Πρόεδρος            Η Αντιπρόεδρος           Η Γραμματέας

Αν. Μπομπολάκη Μάριζα Χριστοδούλου Μαρία Χουστουλάκη