ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

leyko_irias    Σύμφωνα με την εμπειρία των φιλοζωικών σωματείων τo πρόβλημα της κακοποίησης των ζώων ,τόσο της ενεργητικής όσο και της παθητικής ,στη χώρα μας έχει πάρει τα τελευταία χρόνια μεγάλες διαστάσεις και διασπείρεται με τρομερή ταχύτητα σε όλο τον κόσμο, με συνέπεια να υπάρχει καθολική απαίτηση στον φιλοζωικό χώρο αλλά και ευρύτερα ,όπως ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό τέτοιων ενεργειών.

Ηδη η Προεδρία του Βελγίου στην Ε.Ε εντόπισε το θέμα της έντονης διακύμανσης στην συμπεριφορά απέναντι στα ζώα , που παρουσιάζεται ανάμεσα στους πολίτες των χωρών – μελών της Ε.Ε και κατέταξε την χώρα μας στις χώρες εκείνες, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Στην Κρήτη υπάρχει έντονο το θέμα των ζώων συντροφιάς που διαβιούν δεμένα μέσα σε βαρέλια, στους δρόμους, σε απομακρυσμένες περιοχές, σε πολύ κακή κατάσταση, γεγονός που μας διασύρει διεθνώς , ενώ ανακύπτει και το βασικό ηθικό ζήτημα της συμπεριφοράς μας απέναντι σε συναισθανόμενα όντα.

 

Οι νόμοι της χώρας επιβάλλουν ποινές και πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αυτούς.

Σας καλούμε λοιπόν σε μία Σύσκεψη των αρμοδίων Αρχών, όπου θα παρθούν αποφάσεις για την άμεση και σε όλη την επικράτεια της Κρήτης κατάργηση της μεσαιωνικής αυτής κατάστασης.

Οι Αυτοδιοικητικές Αρχές, – Περιφέρεια και Δήμοι – , οι Αστυνομικές Αρχές, οι Κτηνιατρικές, οι Δικαστικές Αρχές πρέπει να επιβάλλουν τον νόμο και να τον εφαρμόσουν.

Ελπίζουμε οτι θα απαντήσετε θετικά στην πρότασή μας αυτή για σύσκεψη σε επίπεδο ηγεσίας των αρμοδίων φορέων, που προτείνουμε να γίνει στις 28 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο με παγκρήτια συμμετοχή των ανωτέρω εμπλεκομένων , καθώς επίσης και των φορέων των κτηνοτρόφων, των αγροτών και των ξενοδόχων.

Την οργάνωση της σύσκεψης θα αναλάβουν τα φιλοζωικά σωματεία της Κρήτης και ιδιαίτερα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ και η Μ.Κ.Ο. ΖΩΦΟΡΟΣ του Ηρακλείου. , μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 108 Ζωοφιλικών Συλλόγων και η Φιλοζωικη Κρήτης

Στην σύσκεψη θα κληθούν να παραστούν προσωπικότητες από τον επιστημονικό και πνευματικό κόσμο καθώς και δημοσιογράφοι

Η θεματογραφία της σύσκεψης και η διατύπωση των αποφάσεων που πρέπει να παρθούν θα γίνει σε συνεργασία με όλες τις παραπάνω πολιτικές και κοινωνικές αρχές και φορείς.

Περιμένοντας να επικοινωνήστε μαζί μας, άμα την λήψη της επιστολής μας, σας ευχαριστούμε θερμά.

Για την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή (108)Ζωοφιλικών Σωματείων

Αναστασία Μπομπολάκη

Μαρία Χουστουλάκη

Κορέντσα Βλαστού