Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου μέλη του συλλόγου μας και η θετική εκπαιδεύτρια κα Μαρία Παιτάκη,παρουσίασαν ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στους μαθητές της έκτης τάξης που 13ου δημοτικού σχολείου Χανίων στην Αμπεριά.

Η παρουσίαση έγινε μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του σχολείου στα πλαίσια της προαγωγής της φιλοζωικής κουλτούρας.

Έγινε μια παρουσίαση και μέσα από ένα διαδραστικό δίωρο απαντήθηκαν πολλές απορίες των παιδιών σχετικά με τα αδέσποτα ζώα,την υπεύθυνη υιοθεσία και τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η αρχική προσέγγιση αλλά κια για την έννοια της παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης.

Το βασικότερο μήνυμα που προσπαθήσαμε να περάσουμε ήταν ότι τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα και όχι παιχνίδια.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Σκάτζι,ένα κουταβάκι που βρέθηκε εγκλωβισμένο σε έναν υπόνομο και διασώθηκε το οποίο έχει υιοθετηθεί από τη διευθύντρια του σχολείου κα Χρύσα Τερεζάκη.

Όπως ενημερωθήκαμε από τους εκπαιδευτικούς  το φετινό σχολικό ημερολόγιο θα έχει θέμα τα ζώα. και η παρουσίασή του θα γίνει με μια ενημερωτική και εκπαιδευτική εκδήλωση καθώς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν ανάλογες δράσεις και στο μέλλον.

Πριν λίγες μέρες στο σχολείο προσκλήθηκε και η κτηνίατρος κα Ελευθερία Σαριδάκη,όπου μίλησε στα παιδιά για την φροντίδα των κατοικίδιων ζώων.