evaΠαγκόσμια ημέρα των ζώων η σημερινή.

Κάποια είναι πιο τυχερά και ζουν ευτυχισμένα.

Κάποια βασανίζονται από τον άνθρωπο-δυνάστη και παραμένουν αβοήθητα και δυστυχισμένα.

Και κάποιοι-ευτυχώς όλο και περισσότεροι- αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Γιατί ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος και για την ευτυχία και τη δυστυχία όλων των μορφών ζωής στον πλανήτη.

 

Με αφορμή τη σημερινή μέρα η Νέα Τηλεόραση Κρήτης και ο Βαρδής Καλογεράκης ετοίμασαν ένα διαφορετικό ρεπορτάζ.Ένα ρεπορτάζ για τα ζώα που κακοποιήθηκαν με διάφορους τρόπους και δεν είναι πλέον αρτιμελή,αλλά βρέθηκε κάποιος να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και να συνεχίσουν να ζουν ευτυχισμένα.

Γιατί υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι…Και κυκλοφορούν ανάμεσά μας…

Άνθρωποι καταξιωμένοι και επαγγελματικά και κοινωνικά που αφουγκράζονται γύρω τους και βοηθούν όπου και όσο μπορούν….

Η Ευαγγελία Σκλαβούνου,εθελόντρια του συλλόγου μας έχει υιοθετήσει πέντε ζώα με αναπηρία.Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή…

Ο Γαλαξίας ήταν στο καταφύγιο της Μυτιλήνης.Έμενε στα “αζήτητα” γιατί ένα δόκανο του είχε κόψει το πόδι και δεν ενδιαφερόταν κανείς να τον βγάλει από το κλουβί του.Η Ευαγγελία όμως τον υιοθέτησε.Σε λίγες ημέρες θα τοποθετηθεί και το τεχνητό μέλος που ήδη έχει παραγγείλει και ο Γαλαξίας θα έχει πλέον τέσσερα πόδια.

Ο Άρης ήταν μαζί με το Γαλαξία στο καταφύγιο της Μυτιλήνης.Είχε πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής και οι κτηνίατροι απορούσαν πως παρέμεινε ζωντανός.

eya1

Ίσως θυμούνται κάποιοι τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της Κιβωτού στη Μυτιλήνη για την υιοθεσία του Άρη.Δύο χρόνια και άπειρες κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Τελικά βρέθηκε ο φύλακάς-άγγελός του και μετά από τρία χειρουργεία είναι ένας ευτυχισμένος και ιδιαίτερα ήρεμος σκυλος και παρόλο που είναι εντελώς τυφλός κινείται και παίζει άνετα.

Η Αντουανέτα,θύμα τροχαίου, είναι ένα υπέροχο λυκόσκυλο που έχει μάθει να κινείται στα δύο της πόδια και αρνείται κατηγορηματικά το καροτσάκι.Είναι πολύ χαδιάρα και καλή φύλακας.και παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά,έχει προσρμοστεί απόλυτα στο κλίμα του Νότου.

Ο Γούντι (οι συχνάζοντες στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά θα τον θυμούνται ως Τζώρτζη) είναι ένα αδεσποτάκι μας που κάποιοι εγκατέλειψαν τεσσάρων μηνών και είχε γίνει η μασκότ της περιοχής.Είχε ηγετικές τάσεις και παρόλο που του έλειπε το μπόι δεν του έλειπε …η μαγκιά.Είχε γίνει ο αρχηγός.

Πριν λίγους μήνες ένας ασυνείδητος οδηγός τον εγκατέλειψε βαριά τραυματισμένο και η Ευαγγελία δέχτηκε να τον φιλοξενήσει προσωρινά.

Αλλά ως γνωστόν,ουδέν μονιμότερον του προσωρινού και ο Γούντι έγινε το νέο μέλος της οικογένειας.Ακολουθεί θεραπείες και σε λίγο καιρό θα ξέρουμε αν πρέπει να του βάλουμε προσθετικά μέλη ή θα του αγοράσουμε καροτσάκι.

Ο Μπίλι,το μοναδικό αρτιμελές ζώο της Ευαγγελίας,είχε σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς και δεν δεχόταν να τον υιοθετήσει κανείς.Παρά τα δέκα του χρόνια,είναι εξαιρετικά κινητικός και ακούραστος.

Στο ίδιο σπίτι ζουν και τρεις υπέροχοι γάτοι…Ο ένας είναι τρίποδος και το μεγαλύτερο ζιζάνιο…

Απολαύστε το εξαιρετικό ρεπορτάζ 

{youtube}jCH2ZN6B2fE{/youtube}