lisaΗ Λίζα, γνήσια λυκοσκυλίνα, κλάπηκε έξω από κεντρικό κτίριο στις Μουρνιές στα Χανιά πριν 3 ημέρες.
Σαφώς είχε ιδιοκτήτες, οι οποίοι και την λάτρευαν.

Στις 8 το πρωί, και λίγα λεπτά πριν ανοίξει το κέντρο τεχνικού ελέγχου και ενώ κάποιοι πελάτες περίμεναν το άνοιγμα, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο παλιό, κατέβηκε ένας τύπος, ρώτησε τον κόσμο αν η σκυλίτσα ανήκει σε κάποιον από αυτούς, και όταν πήρε αρνητική απάντηση, έβγαλε την ζώνη του, έδεσε το σκυλί, το οποίο είναι πολύ φιλικό, και το έβαλε στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου του και έφυγε με ταχύτητα.
Κανείς από τους παρισταμένους δεν σκέφτηκε ή αδιαφόρησε και δεν κράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου.

 

Οι ιδιοκτήτες του ζώου κινητοποιήθηκαν αμέσως.
Ήλθαν σε επικοινωνία και με τον σύλλογό μας.
Από τα στοιχεία που μας έδωσαν, την ράτσα του ζώου, την περιγραφή του ατόμου, τον τρόπο της κλοπής καταλάβαμε αμέσως ποιος έκλεψε το σκυλί.
Τους είπαμε το όνομά του και την περιοχή που μένει.
Ο απατεώνας αυτός, γνωστός στην αστυνομία για τις ανομίες του, είναι παράνομος εκτροφέας ζώων, τα ζώα του, που τα περισσότερα είναι κλεμμένα- λαμπραντορ και λυκόσκυλα- ζουν σε άθλιες συνθήκες, συνεχώς δε, κλέβει ζώα , τα οποια έχει μετατρέψει σε μηχανές παραγωγής κουταβιών με σκοπό βεβαια το βιοπορισμό του και το παράνομο κέρδος.

Τα βάζει και γεννούν, πουλάει πάντα στον δρόμο τα κουτάβια για να μην εντοπίζεται, βάζει αγγελίες στις τοπικές εφημερίδες, και μετά πηγαίνει και τα κλέβει από αυτούς που τα πούλησε και ούτω καθεξής .

Κλέβει βεβαίως και ζώα τα οποία εντοπίζει πρώτα και μετά τα κλέβει
Πάρα πολλά τα θύματα κλοπής των ζώων τους, που τα είχαν αγοράσει από εκείνον.

lisa

Ο ιδιοκτήτης της Λίζας, πήγε στο σημείο που του υποδείξαμε, βρήκε στο κρησφύγετο του , όπου έχει τα ζώα του, την Λίζα, κλεισμένη ασφυκτικά για να μην φύγει σε ένα κλουβί, η σκυλίτσα έκανε σαν τρελή μόλις τον είδε, την απελευθέρωσαν και την πήραν.
Η Λίζα είχε μάλιστα γεννήσει πριν 2 βδομάδες και τα μικρά της τα έτρεφαν οι ιδιοκτήτες της με μπιμπερό, η δε Λίζα είχε ασθενήσει κατά τις ημέρες της κλοπής της , αφού δεν μπορούσε να θηλάσει.

Έχουν γινει όλες οι απαιτούμενες ενέργειές.
Ο σύλλογός μας πολλές φορές τον έχει καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές, αστυνομικές και κτηνιατρικές αλλά τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, αν και καταζητείται και για άλλες σοβαρότατες παραβάσεις.
Παρουσιάζεται με διαφορετικά ονόματα κάθε φορά, διαφορετικά επαγγέλματα και τηλέφωνα, ώστε να μην εντοπίζεται.

Καλούμε την Εισαγγελία Χανίων να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να συλληφθεί επιτέλους ο φαντομάς απατεώνας, για κλοπές ζώων, παράνομο εμπόριο ζώων, κακοποίηση αυτών και φοροδιαφυγή.

Δημόσια δε τον ενημερώνουμε , να μην τολμήσει να προβεί σε άλλες ενέργειες, οιουδήποτε τύπου.

Τέλος επιθυμούμε να καταγγείλουμε δημόσια τον αστυνομικό με τα στοιχεία Γ.Γ. στο τμήμα ασφαλείας Χανίων όπου σήμερα μεταβήκαμε για την μήνυση για την απαράδεκτη και χουντικού χαρακτήρα συμπεριφορά του απέναντι σε πολίτη και δη στην υπογράφουσα.
Ζητάμε δε από τις προϊστάμενες αρχές του να καταδικάσουν και να ελέγξουν πειθαρχικά αυτή την συμπεριφορά
Μπορεί να σηκώνει αυταρχικά και εξουσιαστικά το χέρι του και να διατάζει τον εαυτό του και κανένα άλλο.