sfragidaΣτατιστικά στα Χανιά οι περισσότερες κακοποιήσεις ζώων αφορούν στους ποιμενικούς σκύλους και τα κυνηγόσκυλα. Ακόμη ένα περιστατικό κακοποίησης ποιμενικών σκύλων απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό το σύλλογό μας. Ο ιδιοκτήτης των ζώων, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των μελών μας, αλλά και της Αστυνομίας, αρνείται να συμμορφωθεί και να φροντίσει για την ευζωία τους. Τα ζώα εξακολουθούν να ζουν σε εξαιρετικά ακατάλληλες συνθήκες ενώ ο «ιδιοκτήτης» σπεύδει να εξαφανιστεί και να εξαφανίσει και τα ζώα, όταν αντιλαμβάνεται παρουσία του συλλόγου μας ή της αστυνομίας.

Επειδή όμως υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τα ζώα, τα οποία δεν είναι απλά χρηστικά αντικείμενα για να « προστατεύουν» τα πρόβατα , ο Σύλλογος μας θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που επιβάλλονται στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων ώστε πλέον η δικαιοσύνη αποφανθεί για τις ανάλογες κυρώσεις.

 

Για το λόγο αυτό του αποστείλαμε επιστολή στην οποία του εξηγούμε για άλλη μια φορά ποιες είναι οι παραβάσεις στις οποίες έχει υποπέσει καθώς και τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που επισύρουν, κοινοποιώντας τη ταυτόχρονα στους αρμόδιους φορείς (εισαγγελία,αστυνομία και Δήμο Χανίων) μαζί με φωτογραφικό υλικό.

Σε περίπτωση που σε 10 ημέρες δεν συμμορφωθεί με τους νόμους και ως προς τις ανωτέρω νόμιμες υποχρεώσεις του , θα ζητήσουμε πέραν της ποινικής δίωξής του , την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων καθώς και την μέσω εισαγγελίας οριστικής αφαίρεσης των ζώων καθώς και να του απαγορευθεί βάσει του νόμου η απόκτηση εκ νέου , σκύλου/ων.

                                                                                   Η κατάσταση των ζώων είναι τραγική.

BL   NERO            

 

 

 

 

 

 

Tα 2 σκυλιά που κατά καιρούς εμφανίζει, είναι δεμένα με σκοινιά κατευθείαν από το λαιμό τους, χωρίς να φέρουν περιλαίμιο, σκοινιά που εύλογα στρίβουν γύρω από το λαιμό τους αποπνικτικά, βασανίζοντας τα, ακινητοποιώντας τα και όπως διαπιστώσαμε την τελευταία φορά είχαν μπερδέψει με τέτοιο τρόπο όπου το σκυλί ήταν καθηλωμένο από το λαιμό σε μια μόνο στάση, χωρίς να μπορεί σχεδόν να αναπνεύσει, χωρίς να μπορεί καν να κινήσει στο ελάχιστο το κεφάλι του, αφού αυτό θα απέβαινε μοιραίο.

 Όλα τα σκεύη που τους βάζει φαγητό, οι βρώμικες γούρνες και τα κατσαρόλια ζέχνουν από βρωμιά από τα παλιά κολλημένα λίπη και κόκαλα.

Τα υποτιθέμενα σκεύη νερού που έχει , σπάνια έχουν νερό, το οποίο είναι κι αυτό βρώμικο. Έχουμε βρει πολλές φορές τα σκυλιά αφυδατωμένα κάτω απ΄το λιοπύρι κι όταν το αναφέραμε σε μέλος της οικογένειας στου απάντησε ότι δεν μπορεί να ασχολείται είτε γιατί είχε προγραμματισμένη έξοδο, είτε διάβασμα.

Τα φαγητά που τους δίνει είναι ακατάλληλα, σωροί από κόκαλα αμνοεριφίων και ζουμιά από λίπη που γίνονται εστίες μόλυνσης και των ζώων και του περιβάλλοντος, ενώ πάνω τους μαζεύονται πλήθος μύγες που τσιμπούν και τα μολυσμένα από τα πολλά τσιμπούρια αυτιά των σκύλων , που υποφέρουν. Η υγεία των σκύλων κινδυνεύει καθημερινά καθώς πλήθος τσιμπουριών είναι κολλημένα μέσα στ΄ αυτιά τους και σε όλο το σώμα τους, απομυζώντας το αίμα τους και προκαλώντας ασθένειες επικίνδυνες τόσο για την υγεία όσο και για τη ζωή του ζώου.