ktelxΣτις 15.10.13 γύρω στις 12 το μεσημέρι, η Πρόεδρος του σωματείου μας και της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ενημερώθηκε από επιβάτισσα του ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΗΣ , που αναχώρησε στις 11.30 πμ απο Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Χανιά και μετά το Ρέθυμνο , οτι ο οδηγός του λεωφορείου , αριθμός 61 και με πινακίδες κυκλοφορίας ΗΚΖ-7117, μετέφερε ένα μικρόσωμο ζώο , ασυνόδευτο καθώς και το δικό της -μικρόσωμο επίσης ζώο- στο χώρο των αποσκευών.

Ο προκλητικός οδηγός, παρά τις συστάσεις των αρμοδίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας του ενός σκύλου αρνήθηκε να μεταφέρει , ως όφειλε και υποχρεούτο τα ζώα στην καμπίνα των επιβατών.

Στις εκκλήσεις της κοπέλας η οποία ετοιμαζόταν να καλέσει την αστυνομία ο οδηγός της είπε ”η κατεβαινεις τώρα απο το λεωφορείο μαζί με το σκυλί σου και τις αποσκευές σου ή φεύγω τώρα αμέσως”, έχοντας αναμμένη την μηχανή του λεωφορείου.

Η κοπέλα αναγκάστηκε να ταξιδέψει και λιγο μετά τηλεφώνησε και ανέφερε στην κα Μπομπολάκη τα συμβάντα.

Υπήρξε άμεση επικοινωνία αμέσως με τον Φιλοζωική Λάρισας, η οποία δια του εκπροσώπου της Αλέξη Αλεξίου περίμενε το λεωφορείο στη Λάρισα, έχοντας ειδοποιήσει και την αστυνομία.

Παράλληλα υπήρξε επικοινωνία με το Υπουργείο Μεταφορών, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπουργείου , οι οποίοι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Χανίων, για την στάση του οδηγού.Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ επικοινωνεί με τον οδηγό και απαιτεί να ανεβάσει τα δυο ζώα στην καμπίνα.

Από επικοινωνία με την γραμματέα του Προέδρου,η κα Μπομπολάκη ενημερώνεται ότι ο οδηγός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, οτι θα συμμορφωθεί.

Στην Λάρισα τον περιμένει ο φιλοζωικός Λάρισας και η αστυνομία.

Ανοιξε τη μπαγκαζιέρα και οι αστυνομικοί είδαν 2 κλουβιά σκύλων με μικρόσωμα σκυλιά. Το ένα της κοπέλας και το άλλο που έγραφε ασυνόδευτο.

Σε σύσταση της αστυνομίας να τα ανεβάσει επάνω στο διάδρομο ο οδηγός απάντησε ”άλλο οι άνθρωποι και άλλο τα ζώα.Δεν είμαστε το ίδιο, πρέπει να ταξιδεύουν κάτω”. Όταν του είπε το σωματειο δια του εκπροσωπου του ότι αυτό δεν ισχύει, του απάντησε ότι έχει 5 ”κοπέλια” και δε θα βάλει το σκυλί το ίδιο με τα παιδιά του.

Στην Λάρισα παρά την κινητοποίηση που είχε γίνει, αρνείται να τα ανεβάσει επάνω γιατί είναι λέει αλλεργικός- λες και του ζητήσαμε να τα φιλήσει ή να τα χαιδέψει- και θα κλείσει ο λαιμός του και θα σκοτωθούνε

Διαβεβαίωνε τους πάντες εκεί ότι έχει μεταφέρει εκατοντάδες σκυλιά έτσι και κανένα δεν έπαθε τίποτα, ότι αερίζεται ο χώρος και δεν υπάρχει πρόβλημα (και φαίνεται σε φωτό που δείχνει τρύπες). Σε ερώτηση του Αλέξη Αλεξιου στη περίπτωση που κάποιο ζώο πεθάνει τι θα γίνει; δεν του απάντησε.Τον ρώτησε αν έχει κάποιο χαρτί από γιατρό ή γιατί δεν ενημέρωσε το ΚΤΕΛ του ότι δε μπορεί να πάρει ζώο και του απάντησε ότι έχει χάπια μέσα αλλά λόγος για χαρτί κανένας. Υπήρχε βέβαια και ένας επιβάτης που φώναζε ότι αν κατουρήσουν επάνω τα σκυλιά θα κολλήσουν αρρώστια. !!
Εν τέλει οι δύο αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι εάν δεν ανεβάσει τα δύο σκυλιά επάνω θα αναγκαστούν να τον μεταφέρουν στο αυτόφωρο και να ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας για την τύχη του λεωφορείου και των επιβατών. Η αστυνόμος ήταν πολύ δεκτική στο να προχωρήσει η διαδικασία αλλά σκεφτόταν την ταλαιπωρία όλων των επιβατών για αυτό του έδωσε χρόνο. Ακόμα και τότε ανένδοτος ήταν ανένδοτος.
Πούλησε τσαμπουκά στον κο Αλεξίου σε κάποια στιγμή πηγαίνοντας προκλητικά προς το μέρος του ο οποίος τον ενημέρωσε, ότι με παρούσα την αστυνομία μόνο περισσότερα προβλήματα μπορεί να έχει.

ktelx1
Με τα πολλά και με τις συστάσεις της αστυνομίας τα ανέβασε επάνω τα ζώα ,απειλώντας και την ιδιοκτήτρια του σκύλου ότι μπορεί τώρα να τα ανεβάσει αλλά ”θα τα πάρει στη Λαμία και θα τα πετάξει έξω”. Η κοπέλα είχε οδηγίες από το σωματείο Λάρισας για το οτι στην Λαμία πρέπει να καλέσει το 100 και να ενημερώσει για την εξέλιξη περιστατικού, να τους ειδοποιήσει και να μην αφήσει το λεωφορείο να φύγει μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Στη συνέχεια υπηρξε επικοινωνία με την κα Αγγέλα Μπαρτσώκα την πρόεδρο του σωματείου της Λαμίας,η οποία ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα και την απειλή του οδηγού, οτι ”στην Λαμία θα τα πεταξει.”

Ο οδηγός διατάζει την ιδιοκτήτρια, η οποία κρατησε δίπλα της και το ασυνόδευτο σκυλάκι, ”να τα κατεβάσει κάτω γιατί αλλιώς θα τα πετάξει.”

Η κα Μπαρτσώκα παρεμβαίνει, γίνεται πάλι χαμός – που να το περιμένει ο αδαής οδηγός οτι από στάση σε στάση θα έχει μπαράζ νομικών επιθέσεων- , και πάλι αναγκάζεται να ξεκινήσει με τα σκυλιά επάνω.

Με την κοπέλα ήμασταν σε επικοινωνία για την διαδρομή από Λαμία έως τον Πειραιά.

Εκεί μπαίνουν στο καράβι και δεν υπάρχει προβλημα.

Για την διαδρομή από Χανιά στο Ρέθυμνο έγιναν τα εξής.

Τηλεφώνημα από την κα Μπομπολακη Νατασα στον παραλήπτη του ασυνόδευτου ζώου στο Ρέθυμνο και αφού τον επέπληξε για την παράνομη επιλογή του,έμαθε οτι το αγόρασε από έμπορο Θεσσαλονίκης, απο αγγελία και οτι θα πάει να το παραλάβει στο Ρέθυμνο.

Ηταν ενήμερος του περιστατικού,!.

Η κοπέλα που μεταφέρει το ασυνόδευτο ζώο αν δεν πάει αυτός στο λιμάνι των Χανίων να το παραλάβει θα το πάρει μαζί της και θα το παραδώσειστην κα Μπομπολάκη

Οι κινήσεις μας:

Κατάθεση μήνυσης.

Επιστολή στα ΜΜΕ τα τοπικά, επιστολή στο ΚΤΕΛ για την ανωτερη των πειθαρχικών ποινών, στο Σωμα Επιθεωρητών περιμένουν την καταγγελία της κοπέλας και την δική μας .

Ζητήθηκε το όνομα του εμπόρου Θεσσαλονίκης για να του αποδοθούν τα δέοντα από την Ομοσπονδία.

Τελικά σήμερα (17/10) συνελήφθη μετά από συντονισμένες προσπάθειες ο οδηγός του λεωφορείου στα πλαίσια του αυτόφωρω και θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Χανίων.Oι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακοποίηση ζώου,εξύβριση και απειλές κατά της ζωής της ιδιοκτήτριας του σκύλου και παράβαση του νόμου 2063/2001 που αφορά στη μεταφορά ζώων στο χώρο αποσκευών!!!!