komΗ Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, μας ενημέρωσε ότι ο Βουλευτής της Ν.Δ. και Εισηγητής των τροπολογιών του Ν.4039/2012, αγνόησε εντελώς την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, και τάσσετε υπέρ της κοπής ουρών των κυνηγόσκυλων, αφού αυτή ήταν η πρόταση που κατέθεσε στην επιτροπή.

Οι ισχυρισμοί του έωλοι, αφού χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση ισχυρίστηκε ότι τα κουτάβια δεν πονούν και δεν υποφέρουν όταν τους κόβουν τις ουρές, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κτηνιατρική, καθώς και με δεκάδες δημοσιευμένες μελέτες επιστημόνων.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε η ΠΦΠΟ τόσο στον ίδιο τον κ. Κόλλια, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη καθώς και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.


Ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας με έκνομους Βουλευτές.
Ο εισηγητής της Ν.Δ. τάσσεται κατά νόμων της Ε.Ε. για τα ζώα.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες ότι ο Βουλευτής της Ν.Δ. και εισηγητής του Νομοσχεδίου “Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις”, κ. Κόλλιας τάσσεται αναφανδόν κατά της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την οποία και η χώρα μας έχει επικυρώσει με τον νόμο 2017/92 αλλά και κατά της εθνικής νομοθεσίας μας που απαγορεύουν τους ακρωτηριασμός ζώων , δείχνει να περιφρονεί νομοθεσία και όργανα , ικανοποιώντας τα οικονομικά συμφέροντα των κυνηγοεκτροφέων.

Χάριν εκλογικής πελατείας;

Μα δεν δηλώνει η κυβέρνηση ότι τέτοιες τακτικές ανήκουν στο παρελθόν;

Σύμπασα η Φιλοζωική Κοινότητα της χώρας αλλά και οι εκπρόσωποι του Π.Κ.Σ. καταδικάζουν τέτοιες απόψεις που εκτός από αντίθετες με την ευζωία των ζώων είναι και μη σύννομες.

Η ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την χώρα μας δεν συνάδει με άρνηση της εφαρμογής Κοινοτικών Κανονισμών και οδηγιών.

Θυμίζουμε λοιπόν σε όλους, αλλά ιδίως στον κ. Κόλλια, ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς την οποία η χώρα μας επικύρωσε με τον Ν.2017/1992 χωρίς καμία επιφύλαξη, απαγορεύει ρητά μη θεραπευτικές επεμβάσεις σε ζώα, κάτι που ισχυροποίησε ο Ν.4039/2012.

Διότι η κοπή των ουρών και αυτιών στους σκύλους δεν ικανοποιεί παρά μόνο το prestige των ιδιοκτητών τους παρά τα κροκοδείλια δάκρυά περί δήθεν ευζωίας τους.

kom1

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την υπ αριθμ. 326/2013 πράξη, γνωμοδότησε ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς αποτελεί υπερεθνική νομοθεσία που δεν μπορεί να αλλάξει με εθνική νομοθεσία.

Τα άρθρα που αφορούν τους ακρωτηριασμούς ζώων όπως έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα, τόσο στον Ν.4039/2012 όσο και στις υπό ψήφιση τροπολογίες, ακολουθούν τους κανόνες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση και έτσι πρέπει να είναι.

Κάθε εκτροπή από αυτή, σημαίνει μη αποδοχή και σεβασμό στους κοινοτικούς κανονισμούς και οδηγίες κάτι που δεν συνάδει με αυτό που λίγες μέρες πριν η χώρα μας ανέλαβε θα ενημερωθείδε άμεσα ο Αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε.

Ακόμα μία εξαίρεση, μετά τις παραστάσεις – τσίρκο με ζώα της άγριας ζωής, δελφίνια κλπ και της ιππικής δεξιοτεχνίας , όπως ονομάζεται- και ο νόμος αυτός, δήθεν για την προστασία των ζώων θα λάβει επάξια τον τίτλο “Ο Νόμος της ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ” ή ο Νομος των κυνηγο-εκτροφέων -γάλλων και άλλων επιχειρηματιών.

Στις επερχόμενες τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις η φιλοζωική κοινότητα, που μετρά πάνω από 1.500.000 πολίτες , θα δώσει την απάντησή της σε όσους πίσω από νομους προστασίας των ζώων ικανοποιούν αλλότρια οικονομικά συμφέροντα.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ &
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 115 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα e-mail για επιστολές διαμαρτυρίας είναι:

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης     minister-mailbox@hq.minagric.gr
Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαρακοπουλος         ppapadaki@hq.minagric.gr
ο Βουλευτής κ. Κόλλιας που έκανε την πρόταση   info@kolliaskostas.gr
Γραμματεία Πρωθυπουργού                                   gge@ggk.gr

http://happydogsworld.com/