Εχθές,αργά το απόγευμα μας τηλεφώνησαν για τραυματισμένο σκυλί στο Καλαμάκι Χανίων αυτή τη φορά.

Η κα Μπομπολάκη πήγε αμέσως στο σημείο που είχε υποδείξει η κυρία που τηλεφώνησε η οποία το είχε δει το πρωί ακίνητο στην άκρη του κεντρικού δρόμου Καλαμάκι -Γαλατάς, κοντά στον κόμβο της Εθνικής οδού.

Δεν το σπουδαιολόγησε καθώς πίστεψε ότι απλά καθόταν εκεί.

Το απόγευμα όμως το είδε σε ένα ερημικό και αδιέξοδο παράδρομο μέσα σε ένα χαντάκι, και το σχήμα που είχε πάρει το σώμα του πρόδιδε εμφανώς τον τραυματισμό του..

 neyro

Η κα Μπομπολάκη,μετέφερε αμέσως το σκυλί στο κτηνιατρείο της κας Βαλυράκη

Το ζώο δεν μπορούσε να μετακινηθεί από το αρχικό σημείο μόνο του λόγω της κατάστασής του.Κάποιος το πήρε από το δρόμο για να μην “εμποδίζει” την κυκλοφορία των οχημάτων και το πέταξε στο χαντάκι .
Δύσκολο να το δει κανείς στο ερημικό σημείο που το που το πέταξε, αφήνοντάς το χωρίς τύψεις να πεθάνει.
Η κυρία το είδε εντελώς τυχαία,καθώς είναι κάτοικος της περιοχής.

Το σκυλάκι έχει εγκαύματα στο σώμα του μετά το σύρσιμο από το αυτοκίνητο που το χτύπησε.

Η ζημιά όμως η μεγάλη δεν είναι αυτή.

Έχει θρυμματιστεί ο F3 σπόνδυλος και το σκυλί χρειάζεται νευροχειρουργο για να εγχειριστεί.

Μπορεί να το χειρουργήσει με αρκετά καλή πρόγνωση μόνο ο νευροχειρούργος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η κα Μπομπολάκη επικοινώνησε αμέσως με την Κτηνιατρική Σχολή με την οποία διατηρεί στενές επαφές λόγω της Ομοσπονδίας και ήδη έχουν σταλεί οι ακτινογραφίες στον Καθηγητή.
Το κόστος του χειρουργείου εκτιμάται στα 1000 ευρώ.

neyro1

Το σκυλάκι θα μεταφερθεί αύριο με τη μεσημεριανή πτήση της Αegean στην Θεσσαλονίκη και εκεί θα το παραλάβουν μέλη της Ομοσπονδίας μας και θα το μεταφέρουν στην Σχολή.

Η νοσηλεία του θα είναι μακρά , αλλά θα την αναλάβουν οι εθελοντές στη θεσσαλονίκη,και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

neyro2

Το ονομάσαμε Charlie (σαρλί) από το Charlie Hebdo.

Τρίτο συνεχόμενο περιστατικό με απαγορευτικό κόστος για εμάς,εξαιτίας της ασυνειδησίας των οδηγών και της εγκαταλειψής του που έρχεται να προστεθεί στα καθημερινά περιστατικά που αντιμετωπίζουμε.
Για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση για οικονομική βοήθεια καθώς η σωρεία των περιστατικών μας και η απουσία εσόδων μας έχει εξαντλήσει οικονομικά.Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείται για το τραυματισμένο σκυλάκι της Αγυιάς και το χρέος μας μεγαλώνει καθημερινά.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
495/296053-28 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAA