KainaVamouXanion 5Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο ντροπή και απέραντη θλίψη….
 
Ένοχοι και όσοι γνωρίζουν και σιωπούν και όχι μόνο ο δράστης.
 
 
Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά από τον φιλοζωικό σύλλογο «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» με αφορμή τη δολοφονία 25 σκυλιών μέσα στο καταφύγιο της Βρετανίδας Λίντα Λούκας.  Τα ζώα θυμίζουμε εντοπίστηκαν νεκρά το πρωί της 17ης Ιουλίου μέσα στο ιδιωτικό κυνοκομείο περιοχή Κάινα Βάμου Χανίων και είναι η Τρίτη φορά μέσα σ’ ένα έτος που ντόπιοι – και όχι εξωγήινοι που θέλουν το κακό των Κρητικών – ρίχνουν φόλες σκοτώνοντας συνολικά περισσότερα από 80 σκυλιά.

KainaVamouXanion 2

H Νατάσα Μπομπολάκη ως πρόεδρος του συλλόγου «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους τόνισε ότι «προχθές συντελέσθηκε  ένα ακόμη  στυγερό έγκλημα στην πολιτισμένη Κάινα, 25 δολοφονημένα ζώα, συνολικά πάνω από 80 ζώα μέσα σε ένα έτος. Η Κάινα στιγματίστηκε πλέον χθες στην παγκόσμια συνείδηση σαν κρεματόριο ζώων.

KainaVamouXanion 3

Εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών σωματείων της χώρας θέλουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω, σχετικά με τις ενέργειες που ήδη  έχουμε και θα προβούμε στη συνέχεια».

Η κα Μπομπολάκη εξήγησε μεταξύ άλλων ότι «ήδη από χθες η Αντεισαγγελέας Εφετών Κρητης κα Χρυσογιάννη εξέδωσε επείγουσα εισαγγελική εντολή προς τον Α.Δ.Κ. κ. Παραβολιδάκη, τον Α.Δ.Χ. κ. Κουτσαυτάκη, τον Α.Δ. Ασφαλειας κ. Σινόπουλο και βέβαια προς το Α.Τ. Βάμου για πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος.

Όπως η ίδια μας διαβεβαίωσε  μέχρι το τέλος του μήνα θα  ζητήσει σύγκληση των αρμοδίων αρχών της περιοχής για να μπει το θέμα στις σωστές πλέον ηθικές αλλά και ποινικές, αν χρειαστεί  διαστάσεις του.

Θα κυκλοφορήσει Δελτίο Τύπου σε 3 γλώσσες, Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά  το οποίο θα διοχετευθεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

KainaVamouXanion 5

Αντιπροσωπεία κορυφαίων φιλοζωικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται εντός της Ε.Ε. θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Κάινα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ παράλληλα ευρωβουλευτές θα θέσουν το θέμα σε όλες τις αρμόδιες Επιτροπές. Αντίστοιχο ψήφισμα θα επιδοθεί σε όλες τις ελληνικές αρμόδιες αρχές.

Από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου διεξάγεται στην Αθήνα, το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με πάνω από 25.000 σύνεδρους, κορυφαία πνεύματα της παγκόσμιας φιλοσοφίας  που θα εισρεύσουν από παντού στη χώρα μας.

Η Π.Φ.Π.Ο. είναι η μοναδική  από τις ελληνικές ομοσπονδίες που θα λάβει  μέρος μέσω εμού στην Θεματική Ενότητα “Η ηθική υπόσταση των βιολογικών μας εταίρων”.

Η Κάινα θα κατονομαστεί  στο  Συνέδριο  ως  τόπος μαρτυρίου  των ζώων, τα δε πρακτικά του  Συνεδρίου κατά πάγια τακτική  διανέμονται παγκοσμίως με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Κάινα. Μια ακόμη κίνηση μας είναι το διάβημα  προς το Αγγλικό Προξενείο  για την προστασία πλέον της υπηκόου τους.

Ένοχο δεν είναι  μονό το τέρας αυτό που σκότωσε πάνω από 80 ζώα. Συνένοχοι είναι όλοι αυτοί που τον καλύπτουν, τεράστιες ευθύνες έχουν δε οι δημοτικές αρχές που με τις πράξεις ή παραλείψεις τους  υποδαυλίζουν το συνεχές αυτό έγκλημα. Διαβάσαμε χθες δηλώσεις κατοίκων της περιοχής. Μια λέξη  μόνο είπαν για το θανατικό αυτό ενώ είπαν ένα ολόκληρο κατεβατό κατά του καταφυγίου.

Περίτρανα καταδεικνύεται από τις δηλώσεις τους, ότι δεν τους άγγιξε το  έγκλημα, ο μαρτυρικός θάνατος τόσων πλασμάτων.  Κάποιος μάλιστα είπε ότι  η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου πουλάει τα ζώα. Απαντάμε: “Μωρία τέχναις κατεργάζεται” παραφράζοντας το γνωστό ρηθέν.

Είχαμε έλθει  πρόσφατα σε μια συμφωνία  για να κλείσει  το καταφύγιο σε ένα –δύο χρόνια το πολύ μετά από επιθυμία και της αγγλίδας ιδιοκτήτριας του. Δηλώνουμε πλέον, ότι αυτό δεν θα κλείσει, όσα ζώα και αν σκοτώσουν. Θα παραμείνει εκεί ενεργό για να θυμίζει  σε όλους την γενοκτονία   των ζώων στην πολιτισμένη Κάινα.

Τέλος καλούμε τους Καϊνιώτες να έλθουν  να  αναμετρηθούν μαζί μας, είναι το λιγότερο  ανανδρία   να τα βάζουν  ανυπεράσπιστα πλάσματα, το δε κακό που κάνουν στα Χανιά είναι ανυπολόγιστο, γιατί ένα έγκλημα όσο και να θες να το κρύψεις, δεν κρύβεται» κατέληξε η κα Μπομπολάκη.

KainaVamouXanion 1       KainaVamouXanion 4    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: www.zoosos.gr