5εφημερίδα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκ έχει προκαλέσει η δηλητηρίαση με φόλες -για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα- δέκα σκυλιών, τα οποία βρίσκονταν μέσα σε χώρο φύλαξης ζώων στην Κάινα.

Το περιστατικό συνέβη προχθές τα ξημερώματα όταν και ενημερώθηκαν οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι των Χανίων, οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους και καταδικάζουν το αποτρόπαιο γεγονός.

ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Είναι απαράδεκτα τέτοια γεγονότα για την κοινωνία των Χανίων, θα έπρεπε να υπάρχει κρατική μέριμνα για το θέμα, με τη δημιουργία ενός μόνιμου χώρου, ενός οργανωμένου κυνοκομείου όπου θα παρέχεται κτηνιατρική βοήθεια, θεραπεία και περίθαλψη σε αδέσποτα ζώα.

Αντί αυτού, συμβαίνουν τέτοια γεγονότα και η Πολιτεία δεν παίρνει αποφάσεις αλλά μεταθέτει τις ευθύνες στους Φιλοζωικούς Συλλόγους», ανέφερε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου ‘Η Μικρή Κιβωτός του Νώε’ κα Σίλκε Βρόμπελ. «Δηλητηρίασαν δέκα ζώα με φόλες, για δεύτερη φορά. Ως πότε θα γίνεται αυτό;», επεσήμανε. «Μέσα σε διάστημα ενός μήνα περίπου, ‘γνωστοί – άγνωστοι’ δηλητηρίασαν και πάλι τα σκυλιά του Καταφυγίου της Κάινας στον Αποκόρωνα. Η εθελόντρια Αγγλίδα υπήκοος κα Λίντα Λούκας βρήκε πάνω από δέκα νεκρά σκυλιά, εκ των οποίων ορισμένα ξεψυχούσαν μπροστά στον κτηνίατρο που δεν κατάφερε να τα σώσει παρά τις προσπάθειες. Από τον Σύλλογό μας ενημερώθηκε η Αστυνομία του Βάμου, η Κτηνιατρική Υπηρεσία που διεξήγαγε την τοξικολογική εξέταση που έγινε σε ένα από τα νεκρά ζώα. Επίσης ενημερώθηκε ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Μαρκάκης για την περισσυλλογή των νεκρών ζώων», ανέφερε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου ‘Η Προστασία των ζώων’, κα Νατάσα Μπομπολάκη.

Σύμφωνα με την κα Μπομπολάκη για την πρώτη δηλητηρίαση των 35 ζώων στο ίδιο καταφύγιο πριν έναν μήνα, έχει βγει το αποτέλεσμα της τοξικολογικής, το οποίο έχει διαβιβαστεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βάμου που διεξάγει την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη καθώς και η κα Λούκας έχει δώσει στοιχεία για πιθανούς δράστες.

Οπως γνωστοποίησε η κα Μπομπολάκη για την πρώτη δηλητηρίαση που συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και τους φιλόζωους της Ευρώπης, ήδη έχουν συγκεντρωθεί από όλο τον κόσμο 5.000 υπογραφές, οι οποίες συνοδεύουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τους δημάρχους Αποκορώνου και Χανίων».

kai1

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Από την πλευρά του αντιδήμαρχος Αποκορώνου για τη Δημοτική Ενότητα Βάμου κ. Στέλιος Μιχελάκης, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «μια καταδικαστέα ενέργεια». Ο ίδιος τόνισε ότι «ως Δήμος προσπαθούμε να βρούμε μια λύση, μαζί με τους άλλους Δήμους γιατί το πρόβλημα θα λυθεί σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, σε επίπεδο Νομού». Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι: «Ο χώρος αυτός πρέπει να κλείσει από τη στιγμή που δεν λειτουργεί νόμιμα και υπάρχουν και εισαγγελικές παραγγελίες αλλά πρέπει πρώτα να βρεθεί μια λύση για τα ζώα, δεν μπορεί να μείνουν στους δρόμους».

Διαβάστε επίσης

Δεν στεγνώνουν τα δάκρυα στην Κάινα!!!!

.