Στα Χανιά βρέθηκε  την Πέμπτη 24 Μαΐου  ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, όπου  μίλησε  σε  εκδήλωση με θέμα:«Ασφάλεια και Αντεγκληματική πολιτική: Μια προοδευτική απάντηση», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Ομοσπονδία με την Πρόέδρό της και την Γραμματέα της ,Αναστασία Μπομπολάκη και Μαρία Χουστουλάκη αντίστοιχα ασκώντας παρέμβαση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για δύο θέματα που άμεσα σχετίζονται με την αντεγκληματική πολιτική των δύο Υπουργείων .

Το πρώτο θέμα αφορούσε στην επιχειρούμενη προσπάθεια απο το ΥΠΑΑΤ αλλά και απο κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ  και απο φορείς ξένους με την φιλοζωία κατάργησης του θεσμού πλέον του δικαιώματος παράστασης πολιτικής αγωγής απο τους φιλοζωικούς οργανισμούς στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων – Συνήγορος των Ζώων- (  Ιστορική απόφαση για όσους κακοποιούν ζώα: Τι είναι «Ο Συνήγορος των ζώων» και πώς βοηθά στην προστασία τους )   και το άλλο το ήδη κατατεθειμένο  στο Επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ αίτημα της Ομοσπονδίας  , ώστε στην αντεγκληματική πολιτική της για  το 2019 να συμπεριληφθούν και στόχοι για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τα ζώα.

.

Ο κ. Υπουργός κατηγορηματικά  και δημόσια δήλωσε , ότι δεν θα επιτρέψει και δεν θα καταργηθεί  το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στους φιλοζωικούς φορείς , θεσμός που χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό απο την ελληνική και ευρωπαϊκή φιλοζωική κοινότητα και ήδη αποδίδει καρπούς στον τομέα του περιορισμού της κακοποίησης των ζώων.

Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ.Δημήτριος  Αναγνωστάκης  ανταπαντώντας στην παρέμβασή μας και αφού τόνισε τις προσπάθειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ στις υποθέσεις κακοποίησης των ζώων , δήλωσε οτι εντός 4 ημερών θα λάβουμε και επίσημα απάντηση στο αίτημά μας .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης που συνηγόρησε σε κατ ιδίαν  συζήτηση με τον κ. Υπουργό στην πολλαπλώς αρνητική έκβαση που θα έχει τυχόν κατάργηση του θεσμού του Συνήγορου των Ζώων για να λάβει την κατηγορηματική επίσης απάντηση του κ. Υπουργού , ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί .

Δείτε την παρέμβαση της ΠΦΠΟ:

.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία