jesseO JESSE

Πριν από τρεις μήνες περίπου, μέλος του σωματείου μας πήγε βόλτα τους δύο σκύλους του σε ένα λόφο κοντά στη Σπλάτζια – τον οποίο επισκεπτόταν καθημερινά γιατί τα ζώα έχουν χώρο να τρέξουν. Είδε λοιπόν για πρώτη φορά ένα σκύλο που ήταν αδύνατο να σταθεί στα πόδια του. Το ζώο ήταν παράλυτο, μεγάλης ηλικίας και φαινόταν να πονάει τρομερά. Ήταν ξεκάθαρο ότι είχε εγκαταλειφθεί για να πεθάνει εκεί. Το μετέφερε στο σπίτι του και το πήγε στον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος αποφάνθηκε ότι είχε προχωρημένη περιαρθρίτιδα αλλά με εντατική φροντίδα ίσως κατάφερνε να περπατήσει ξανά. Πράγματι o Jesse τα κατάφερε και μετά από δύο μήνες περίπου άρχισε να περπατάει. Τα προβλήματά του όμως δεν τελείωσαν αφού έχει και πρόβλημα με την καρδιά του. Σε επίσκεψη μιας γνωστής μας γερμανίδας κτηνιάτρου στο Ρέθυμνο, της δείξαμε το Jesse.Συγκινήθηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να τον υιοθετήσει αφού το ζώο χρειάζεται συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Έτσι ο Jesse-που κάποιοι συμπολίτες μας καταδίκασαν σε θάνατο- θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ευτυχισμένος.

O_JESSE___

Σε πρόσφατη επικοινωνία μας με τη γιατρό, μας αναφέρει:

“Jesse ist well. We did a lot of diagnostic and we found out that he has a serve heart problem, arthrosis in both knees and a serve spondylosis. He gets painkillers and medication for the heart problem an he is much better with this. He runs around in our garden an we take him for short walks. But after 20 minutes he wants to go home.

Brigitte”

H AMSTEL

H Amstel βρέθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην παραλία της Παλαιόχωρας από γάλλους τουρίστες.Ήταν τραυματισμένη και φαινόταν να πονάει πολύ. Την ονόμασαν Amstel γιατί όταν την εντόπισαν είχαν πάει στην παραλία και έπιναν μπύρα Amstel . Αμέσως τη μετέφεραν στο κτηνιατρείο που υπάρχει στην Κάντανο για τις πρώτες βοήθειες και αργότερα επικοινώνησαν με το σωματείο μας. Ανέλαβαν να την μεταφέρουν στα Χανιά και συναντηθήκαμε μαζί τους για να την πάρουμε.Τους ήταν όμως αδύνατο να την αποχωριστούν και αποφάσισαν ότι θέλουν να την υιοθετήσουν.

Έτσι η Amstel από την αφιλόξενη παραλία της Παλαιόχωρας, είναι πλέον σωστή κυρία και κάνει σοβαρές προσπάθειες να μάθει γαλλικά –και γιατί όχι;- και πιάνο.

H_Amstel____

Οι νέοι της ιδιοκτήτες επικοινωνούν συνεχώς με το σωματείο και μας στέλνουν νέα του ζώου, ενώ δεν παραλείπουν να μας ευχαριστούν συνέχεια για τη δουλειά που κάνουμε σχετικά με τα αδέσποτα.

Απόσπασμα από τις πρώτες επικοινωνίες μας για την πορεία της Αmstel:

“chers amis des betes.

pour completer ce que nous vous avons dit par tel a Vassili tout se passe bien pour notre chienne “amstel”.

nous continuons les soins tous les 2 jours chez le veterinaire et la patte va mieux.

elle commence a la poser par terre.

l’adaptation a la France se fait bien et amstel profite du jardin de la maison et de notre petit chien deja present(Patou).

ils jouent ensemble.

vous pouvez etre tranquilles nous la traitons comme une fille de la famille.

merci a vous tous de vous occuper avec autant de devouement des animaux cretois.

continuez, courage, et grand merci a toute votre equipe.

jean pierre et Valerie.”

Οι υιοθεσίες αδέσποτων από αλλοδαπούς τουρίστες δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για εμάς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα επικοινώνησαν με το σωματείο μας Φινλανδοί τουρίστες που επισκέφτηκαν την Κρήτη και πήγαν για μπάνιο στην παραλία των Αγίων Αποστόλων. Στενοχωρήθηκαν πάρα πολύ με τα αδέσποτα που τριγυρνούσαν παντού και αποφάσισαν να σώσουν -όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν- ένα ζώο από την Ελλάδα. Όταν συναντηθήκαμε και τους δείξαμε κάποια ζώα ,δεν είχαν καμμία προτίμηση σε φυλή, χρώμα ή ράτσα. Μοναδικό τους κριτήριο ήταν ποιο από τα ζώα που είδαν είχε μεγαλύτερη ανάγκη. Τελικά υιοθέτησαν ένα κουτάβι που μόλις είχαμε καταφέρει να πιάσουμε από την Εθνική που έκλαιγε δίπλα στη -χτυπημένη θανάσιμα από αυτοκίνητο- μανούλα του.