sfragidaΠραγματοποιήθηκε σήμερα 14.06.2012 συνάντηση στο Νοσοκομείο Χανίων Αγ. Γεώργιος για τα αδέσποτα ζώα που εγκαταλείπονται κάθε μέρα στο χώρο αυτό.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης και από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου η κα Στέλλα Χριστινάκη , ο Διοικητής και ό Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου και εκπρόσωποι των Φιλοζωικών Συλλόγων της πόλης.

Από τον κ. Δήμαρχο αναπτύχθηκαν οι όντως σοβαρές και για πρώτη φορά ληφθείσες αποφάσεις του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα που κάνουν μια επιτέλους μικρή αρχή στα θέματα των αδέσποτων ζώων.

Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να τον συγχαρούμε αυτόν και τους συγκεκριμένους επιτελείς του.

Από τον Διοικητή του νοσοκομείου αναπτύχθηκαν τα « προβλήματα»!!!! , που δημιουργούν τα συνολικά 10 τον αριθμό , αδέσποτα στο νοσοκομείο .

 

Επί του θέματος οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι έχουν να παρατηρήσουν τα παρακάτω:

1.Επί πολλούς μήνες προσπαθεί ο Σύλλογος “H ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ”  και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να γίνει συνάντηση του Διοικητή του νοσοκομείου συναντώντας την άρνηση και αδιαφορία του.

Παρ΄όλα αυτά δεν παρέλειψε σήμερα , που και με την συμβολή του Δήμου τελικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση , να μας πει ότι η συνάντηση έγινε με δική του πρωτοβουλία!!!!

Σημεία των σάπιων καιρών.

2.Ο κ. Διοικητής, με μισθό όχι πείνας αλλά προφανώς παχυλό, απαιτούσε – ναι σωστά διατυπώνεται – απαιτούσε από τους απλούς εθελοντές συνταξιούχους, άνεργους και μεροκαματιάρηδες , που αποτελούν τα λίγα μέλη των φιλοζωικών συλλόγων, να του βρουν λύσεις για το πρόβλημα και μάλιστα με ύφος εκατό καρδιναλίων, προσβάλλοντας τουλάχιστον την νοημοσύνη μας.

3. Νίπτων τας χείρας του και θεωρών τον εαυτό του αναρμόδιο και αρμόδιους τους εθελοντές πολίτες , ζητούσε ΕΠIΜΟΝΑ να πάρουμε τα ζώα.

Να τα πάμε που , δεν μας απάντησε .

Με τι χρήματα δεν μας απάντησε.

Τι θα κάνει ο ίδιος δεν απάντησε, πέρα από κάποια ανακοίνωση για να μην εγκαταλείπονται ζώα, που συμφώνησε να αναρτήσει .

5. Ούτε μια φορά δεν ευχαρίστησε , τους φιλοζωικούς συλλόγους της πόλης για τα πάρα πολλές εκατοντάδες ζώα που διαχρονικά έχουν απομακρύνει από τον χώρο του νοσοκομείου.

hospital hospital1

 

 

 

 

 

Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκαν απόψεις σε σχέση με τα ζώα ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ, ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ , ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΟΦΟΒΙΑ , ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ μακριά από την ευρωπαϊκή φιλοζωική κουλτούρα των χωρών της Ε.Ε. στην οποία «τρομάρα» μας θέλουμε κιόλας να ανήκουμε αλλά με κουλτούρα « Νιγηρίας» .

Γι αυτό λέμε ότι :

Απαγορεύεται η εγκατάλειψη ζώων στο νοσοκομείο και παντού με υψηλές ποινές φυλάκισης και διοικητικά πρόστιμα.

Όσο η Πολιτεία δεν παίρνει ριζικά μέτρα αλλαγής της φιλοζωικής κουλτούρας και οι αρμόδιοι αδιαφορούν τα ζώα στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να φύγουν ούτε από το νοσοκομείο, ούτε από τους Αγίους Απόστολους, ούτε από τις παραλίες μας, από πουθενά.

Τα ζώα δεν μεταφέρουν στους ανθρώπους που είτε νοσούν και βρίσκονται στο νοσοκομείο είτε επισκέπτονται το νοσοκομείο ασθένειες , είναι η άγνοια και η ζωοφοβία που οδηγεί σε τέτοιες αντιεπιστημονικές απόψεις.

Αντίθετα οι ασθένειες μεταφέρονται μέσα στο νοσοκομείο και στους ασθενείς είτε από τους επισκέπτες είτε από μικρόβια που αναπτύσσονται μέσα στους χώρους των νοσοκομείων.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει κύριοι αρμόδιοι του Νοσοκομείου Χανίων η υγεία των ασθενών , ας φροντίσετε πρώτα και κύρια να εξυπηρετούνται οι ασθενείς, να υπάρχει το σωστό αριθμητικά ιατρικό προσωπικό, οι απαιτούμενες ειδικότητες, τα απαιτούμενα μηχανήματα , το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό και ας αφήσουν οι ταγοί της εξουσίας του νοσοκομείου το υποκριτικό ενδιαφέρον τους για τα «προβλήματα» που ΔΕΝ δημιουργούν τα 10 ήρεμα σκυλάκια που διαβιώνουν στον χώρο του νοσοκομείου.

Επιτέλους σε αυτή την πολύπαθη χώρα που κατάντησε έτσι πρωτίστως λόγω των σάπιων πολιτικών και νοοτροπιών ας επικρατήσει η ειλικρίνεια και ας σταματήσει η υποκρισία , που περισσεύει και η μετάθεση ευθυνών.