Η Πολωνία αρνείται να βελτιώσει τις συνθήκες στα πτηνοτροφεία. Διαμαρτυρία έξω από την πολωνική πρεσβεία την Τρίτη 19 Απριλίου.

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων – GAWF διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Πολωνίας στο Π. Ψυχικό την Τρίτη 19 Απρίλιου 2011 στις 13:00. Παρόμοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα σε 14 χώρες – μέλη της Ε.Ε..

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων – GAWF καλεί όλους τους φίλους και συνεργάτες του να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία κατά της πολωνικής πρότασης στην Ε.Ε.. Οι οικολόγοι ζητούν να μην αναβληθεί χρονικά η εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τις κλωβοστοιχίες των πτηνοτροφείων και η οποία ορίζει την δημιουργία καταλληλότερων συνθηκών για τις κότες μέσα σε διευθετημένα κλουβιά.

Η επικείμενη αλλαγή βελτιώνει κάπως τις φριχτές συνθήκες που επικρατούν στα πτηνοτροφεία σε ολόκληρο τον κόσμο, και είχε προαναγγελθεί από το 1999. Οι πτηνοτρόφοι είχαν πολλά χρόνια μπροστά τους για να αλλάξουν τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων τους.

Η πρόταση της Πολωνίας απειλεί να μεταθέσει την ισχύ της επ’ αόριστον, αφού ζητά την αναβολή της νομοθετικής ρύθμισης. Όπως εξηγούν τα μέλη του GAWF «Θέλουμε η αλλαγή για τις κότες να γίνει όπως έχει υπογραφεί στη σχετική Οδηγία από το 1999 και να εφαρμοστεί κανονικά από 1/1/2012. Όχι άλλες καθυστερήσεις στην ευζωία των ορνίθων».