Αφιερωμένη στην κακοποίηση της ζώων είναι η αποψινή εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη που θα μεταδοθεί από το κανάλι E στις 23:15. Καλεσμένοι: o Βαγγέλης Παλαιοδήμος, αστυνομικός και πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Ηρακλείου Αττικής «ΕΠΑΦΗ», o Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων με αρμοδιότητα για τ’ αδέσποτα ζώα, η Μαρίνα Πετρουλάκη δημιουργός του κινήματος στην Ελλάδα 269life Greece και ο Νίκος Μαρκόπουλος (και οι δύο δεν τρέφονται με κρέας και οτιδήποτε ζωικό εδώ και δεκαετίες και είναι απολύτως υγιείς) και η Ελένη Ηλιοπούλου, δημοσιογράφος και δημιουργός του www.zoosos.gr.

Οι προσκεκλημένοι μίλησαν καθείς για τον τομέα ευθύνης του για όσα συμβαίνουν σε όλα τα είδη ζώων χωρίς εξαιρέσεις, είτε αυτά χαρακτηρίζονται συντροφιάς (αδέσποτα και μη) παραγωγικά, εργασίας, πειραματόζωα κ.ο.κ. Στην εκπομπή έγινε αναφορά στην εργαλειακή μας σχέση με τα ζώα, στην έλλειψη φιλοζωικής κουλτούρας στη χώρα μας, στην απουσία της ουσιαστικής παρουσίας του κράτους (δήμοι, άλλες υπηρεσίες) στα θέματα διαχείρισης των αδέσποτων, στις συνθήκες εκτροφής, πώλησης (σε καταστήματα), παράνομα εκτροφεία.

Οι καλεσμένοι μίλησαν για τις συστηματικές εγκαταλείψεις ζώων συντροφιάς, για τις ποινές και τα διοικητικά πρόστιμα που τώρα πια επιβάλλονται στους δράστες, για την ευθύνη των Μ.Μ.Ε. που παρουσιάζουν τα ζώα πάντα ως θύτες αλλά ποτέ δεν προβάλλουν στον ίδιο βαθμό τα όσα κάνει το είδος μας σε βάρος τους.

Έγινε φυσικά αναφορά και στα όσα υφίστανται τα ζώα που εκτρέφονται για το γάλα, το κρέας, το μαλλί, τα αυγά τους, για την νόμιμη κακοποίηση τους στις βιομηχανίες αυτές, για την λανθασμένη εντύπωση μας ότι τα ζωικά προϊόντα είναι απαραίτητα για την υγεία και την επιβίωση του είδους μας αλλά και για την λανθασμένη πεποίθηση που έχουν οι άνθρωποι ότι τα ζώα υπάρχουν για να τους υπηρετούν και να τους εξυπηρετούν.

Κατά την διάρκεια του γυρίσματος – καθώς η εκπομπή είναι μαγνητοσκοπημένη – η κα Μελέτη που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι δεν τρέφεται πια με κρέας, ότι αρνήθηκε να διαφημίζει στο κανάλι στο οποίο εργάζεται τις κρέμες των καλλυντικών, εξαιτίας των ενστάσεων της για όσα υφίστανται γενικώς τα πειραματόζωα αλλά και επειδή αυτά τα καλλυντικά περιέχουν ζωικά παράγωγα.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί απόψε στις 23:15. Παρακολουθείστε την!

*το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το www.zoosos.gr