Δελτίο τύπου της ΕΠΥΖΩ (Ένωση Προστασίας-Υπεράσπισης Ζώων Δυτικής Μακεδονίας)

19/7/2016

Σχετικά με τα ροτβάιλερ που δολοφονήθηκαν εκ προμελέτης κάτω από άγνωστες συνθήκες με προσωπική εντολή του δημάρχου Κοζάνης, η αλήθεια δυστυχώς είναι πολύ διαφορετική από αυτή που προσπαθούν να παρουσιάσουν οι δολοφόνοι και έχει ως εξής:

Τα ροτβάιλερ οδηγήθηκαν στο δημοτικό κυνοκομείο Κοζάνης (σημειώνεται  ότι το κυνοκομείο αυτό έχει μόνο προσωρινή αδειοδότηση για να φιλοξενεί 20 ζώα και στην πραγματικότητα φιλοξενεί πάνω από 70, κάτω από οδυνηρές για τα ζώα συνθήκες και κάτω από την πεισματώδη επιμονή του Δημάρχου να απαγορεύει στους πάντες ακόμα και σε μέλη της Πενταμελούς να τα επισκεφθούν – τον περασμένο Σεπτέμβριο βρήκαν δε το θάνατο κάτω ακόμα από αδιευκρίνιστες συνθήκες 130 ζώα).

Τα οκτώ ροτβάιλερ έμειναν στο κυνοκομείο του Δήμου μέσα σε κλουβιά και αλυσοδεμένα 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς ποτέ να προαυλίζονται. Το φαγητό και το νερό ήταν ελλιπή μια και ο Δήμος το Σαββατοκύριακο δεν παράσχει τροφή και νερό σε κανένα ζώο του κυνοκομείου. Ιατρική περίθαλψη δεν είχαν. Σημειώνεται ότι από 2 Ιανουαρίου μέχρι 1Ιουλίου 2016 κανένας κτηνίατρος δεν είχε σύμβαση για παροχή ιατρικών υπηρεσιών με το Δήμο.

Για τα έξι από τα ροτβάιλερ δεν υπήρξε καμιά κατηγορία σχετικά με την επίθεση, απλά οδηγήθηκαν εκεί γιατί απαγορεύτηκε στον ιδιοκτήτη τους να κατέχει σκυλιά.

Για τα δύο που θεωρήθηκαν υπεύθυνα χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μαρτυρίες, θα πρέπει επιτέλους να λεχθεί δημόσια η αλήθεια ότι τα σκυλιά δέχθηκαν όχληση από ξένο πρόσωπο και ως σκυλιά φύλακες αναγκάσθηκαν να αμυνθούν του χώρου τον οποίο γνώριζαν ότι ήταν υποχρεωμένα να προστατεύουν.

Οι κτηνίατροι που παρακολουθούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και τα οκτώ σκυλιά ανέφεραν σε μάρτυρα (και η μαρτυρία του είναι στη διάθεση του εισαγγελέα) ότι ήταν από τα πλέον ήσυχα ζώα που είχαν δει στην καριέρα τους, τα χαρακτήρισαν  δε “πιο ήσυχα και από αρνιά”.

Απόψεις έγκριτων καθηγητών πανεπιστημίων του εξωτερικού, με βάση τα γεγονότα αναφέρθηκαν ότι τα εν λόγω σκυλιά έχουν φυσιολογική συμπεριφορά και κρίνονται ΑΘΩΑ.

Η έκθεση του εκπαιδευτή προς την Πενταμελή του δήμου Κοζάνης τα χαρακτήριζε ΑΚΙΝΔΥΝΑ:

Στην πλειοψηφία της η Πενταμελής τα χαρακτήριζε ακίνδυνα.

Στην τριμελή αποφασίστηκε  να δοθούν για υιοθεσία – ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.

Στις 10 Μαΐου 2016 ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Ζώης Γακίδης δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «το πόρισμα που έχει συντάξει η επιτροπή θα δοθεί στον εισαγγελέα Κοζάνης, στον Δήμο Κοζάνης και θα διαβιβασθεί στην πενταμελή επιτροπή, προκειμένου να το υλοποιήσει».

Ποτέ δεν κατατέθηκε στην Πενταμελή το πόρισμα και σε επίμονες ερωτήσεις των μελών της Πενταμελούς πως την Πρόεδρο, σχετικά με τα ροτβαιλερ, η απάντηση ήταν θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

Η ενημέρωση δεν ήρθε ποτέ.

Η ενημέρωση ήρθε μόνο από τα ΜΜΕ και μάλιστα ότι με εντολή Δημάρχου τα ροτβάιλερ είχαν δολοφονηθεί.

Εν κατακλείδι για τα δολοφονημένα ροτβάιλερ ο μόνος που ήθελε παράνομα και καταχρηστικά την ευθανασία ήταν ο Δήμαρχος, υποστηριζόμενος από μια κτηνίατρο (που προσλήφθηκε πριν 20 ημέρες με σύμβαση στο Δήμο και τα συμπεράσματά σας βγάλτε τα μόνοι σας). Η εν λόγω κτηνίατρος βάση τη μέχρι τώρα πορεία της διακρίνεται από αδιαλλαξία και έντονη εκδικητική διάθεση στα ζώα, μια και δεν υπάρχει περίπτωση που να μη χαρακτηρίσει κάποιο ζώο ως επικίνδυνο (είναι στη διάθεσή σας τα σχετικά πρακτικά).

Για τα παραπάνω ζώα η νομοθεσία έλεγε να υιοθετηθούν. Πράγματι δυο φιλοζωικές με την υποστήριξη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και εκπαιδευτή, αλλά και πάνω από 10 ιδιώτες εξέφρασαν με αίτησή τους να υιοθετήσουν τα ζώα. Ο Δήμος κωλυσιεργούσε και ενώ παράλληλα έντονες φήμες έλεγαν  ότι ο Δήμαρχος θα καταπατούσε κάθε νόμο και κάθε εισαγγελική παραγγελία και θα σκότωνε τα ζώα.

Ως αιμοσταγής και αιμοδιψής αυτοκράτωρ δεν κατάλαβε ο Δήμαρχος ότι ο μεσαίωνας , οι διωγμοί και το Κολοσσαίο ανήκουν σε άλλες εποχές.

Δεν έχει καταλάβει ότι την εγωπάθεια του και το προ-δημαρχιακής ανάληψης μίσος του σε κάποιους πολίτες δεν μπορεί να το ικανοποιεί με χρήση της δημαρχιακής ιδιότητας.

Η αδιαλλαξία, ο εγωκεντρισμός που θεωρεί τον εαυτό του πάνω από όλους και από όλα, πάνω από νόμους και εισαγγελικές παραγγελίες, πάνω από τη δικαιοσύνη, πάνω από κάποιο ήθος και ηθική έχουν πάντα αθώα θύματα.

Εσκεμμένα σκότωσε τα ροτβάιλερ. Σήμερα ήταν αυτά τα θύματα. Αύριο πολίτες της Κοζάνης μπορεί να είναι κάποιος δικό σας.

Η Γενική Συνέλευση  του ΕΠΥΖΩ ομόφωνα αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και ομόφωνα επίσης αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην Πενταμελή επιτροπή του Δήμου.

Μπορεί ο Δήμαρχος να παρεμβαίνει αντιδημοκρατικά στους θεσμούς, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του απόλυτο άρχοντα, ένα δεν μπορεί όμως να κάνει: ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Το λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας