Σήμερα ο σύλλογός μας  συμμετείχε στην εκδήλωση “Η Άνοιξη Της Κοραή” των σχολείων της  οδού Κοραή που έλαβε μέρος στον πεζόδρομο των σχολείων. 

Διάφορες  τάξεις  Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις, που περιλάμβαναν διάφορες δράσεις  όπως μουσικές, τραγούδια, χοροί και παιχνίδια καθώς και θεματικά περίπτερα μεταξύ των οποίων το περίπτερο της ομάδας ζωοφιλίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
.

.
Τα παιδιά με εμπνεύστρια την δασκάλα Μελίνα Σαλτσίδου και με την υποστήριξη όλου του σχολείου δημιούργησαν το περίπτερο ζωοφιλίας, όπου υπήρχε έντυπο πληροφοριακό υλικό, αφίσες με μηνύματα της  φιλοζωικής ιδέας και πάνελ με φωτογραφίες ζώων για υιοθεσία. Υπήρχε και ένας κουμπαράς, τον οποίο τα παιδιά με μεγάλη σπουδή τον τριγυρνούσαν σε όλη την εκδήλωση, για να μαζέψουν χρήματα για τα ζωάκια !
.
.
Η  δασκάλα των Αγγλικών βρήκε αποφθέγματα και μαζί με τα παιδιά της 5ης τάξης τα έγραψαν και τα κόλλησαν σε ένα ταμπλό μαζί με υπέροχες παιδικές ζωγραφιές ενώ μας πρότειναν να υπάρχει μόνιμα ένας πίνακας μέσα στο σχολείο όπου θα αναρτώνται αφίσες με ζωάκια για υιοθεσία και οι οποίες θα ανανεώνονται.
 
.

.

Τα παιδιά, οι γονείς τους οι δάσκαλοι και οι επισκέπτες χαρήκανε μερικές ώρες με τις δράσεις των παιδιών. 

Ήταν αξιοθαύμαστος και συγκινητικός ο ενθουσιασμός και η δημιουργικότητα των παιδιών με τον οποίο συμμετείχαν στις διάφορες δράσεις. 

Το πιο σημαντικό όμως είναι το αμέριστο ενδιαφέρον,η συμμετοχή και η υποστήριξη των δασκάλων και της διεύθυνσης των σχολείων.

.
.
Οι εκδηλώσεις αυτές ξεκίνησαν από πέρυσι και θα γίνονται κάθε χρόνο αρχές Μαίου για δύο μέρες. Είναι τόσο ελπιδοφόρα η ύπαρξη τέτοιων σχολείων, που εμπνέουν τα παιδιά, εμπλουτίζουν δημιουργικά τις γνώσεις τους και καλλιεργούν την ψυχή τους.
.
.
Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους!