Την Παρασκευή 18 Μαίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια γιορτή των σχολείων που εδρεύουν στην οδό Κοραή,στον πεζόδρομο που βρίσκεται έξω από το σχολείο.Ο πεζόδρομος κατακλύστηκε  από χαρούμενα πρόσωπα,παιδιά και μεγάλους,μια ανάσα αισιοδοξίας και δροσιάς,”η Άνοιξη της Κοραή”.

Όλα τα τμήματα παρουσίασαν εξαιρετικές δράσεις,αγώνες σκάκι,χορούς,τραγούδι,ζωγραφική και κατασκευές.

Οι μαθητές της έκτης τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου,που έχουν αποδείξει έμπρακτα και άλλες φορές την ευαισθησία τους απέναντι στα αδέσποτα ζώα,είχαν μια πρωτότυπη ιδέα για να ενισχύσουν το έργο του συλλόγου μας.Έφτιαχναν και πουλούσαν ποπ-κορν και είχαν βάλει ένα κουμπαρά για τα αδεσποτάκια.

Όπως μας εξήγησε η δασκάλα τους κα Μελίνα Σαλτσίδου,τα παιδιά της ανακοίνωσαν την ιδέα τους μόλις την Τετάρτη.Δανείστηκαν μηχανές ποπ κορν από γονείς και …γείτονες,έφτιαξαν χειροποίητα χωνάκια και η …επιχείρηση “Βοηθάω τα αδέσποτα” στήθηκε.

Ένα θρανίο,δύο μηχανές,2 κιλά καλαμπόκι,πολύ αγάπη,κέφι και μεράκι και “Πάρε κόσμε,με 50 λεπτά βοηθάς ένα αδεσποτάκι”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μέλη του συλλόγου μας,μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό με φόντο τις υπέροχες ζωγραφιές των παιδιών με θέμα “Tα ζώα στην τέχνη”,ενώ ζωγραφιές με θέματα που θα έπρεπε να προβληματίζουν τους ενήλικες είχαν γεμίσει τον πεζόδρομο.

Στο τέλος της εκδήλωσης,τα παιδιά μας παρέδωσαν περήφανα τον κουμπαρά τους.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς,καθώς και τους γονείς και τους δασκάλους σας που σας ενθαρρύνουν σε τέτοιες δράσεις!!!!!

 

Έφη Τσεκμέζογλου