Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του Φ.Σ. Χανίων “Η Προστασία των Ζώων” με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Γεωργιακάκη και τον Λιμενάρχη Χανίων κ. Ορφανό μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας. Στη συνάντηση που διήρκεσε πάνω από μία ώρα τέθηκαν επί τάπητος πολλά θέματα που έχουν σχέση με την προστασία των ζώων , ορισμένα εκ των οποίων ενδεικτικά αναφέρουμε.

α. Έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από το θέμα των τελευταίων δηλητηριάσεων ζώων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων την έρευνα των οποίων έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα. Οι φορείς μας ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος και να αναζητηθούν πιθανά στοιχεία από τις κάμερες οι οποίες είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της επίμαχης περιοχής. Να αναφέρουμε εδώ ότι παρά τις εκκλήσεις μας προς τον Δήμαρχο Χανίων να καταδικάσει το γεγονός καμία αντίδραση υπήρξε εκ μέρους του .

β. Συζητήθηκε η λήψη μέτρων για την προστασία των αλόγων που κατά την τουριστική περίοδο , -η οποία ξεκινά σε λίγο -, χρησιμοποιούνται για την περιήγηση των τουριστών και συμφωνήθηκε να γίνει μια συνάντηση των αμαξάδων, των λιμενικών αρχών και των φιλοζωικών φορέων, ώστε να συζητηθούν διάφοροι παράμετροι του θέματος.

anek1

γ. Επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά εκ μέρους μας η αναγκαιότητα τήρησης της νομοθεσίας τόσο για τις ” σκυλιέρες” των επιβατικών πλοίων όσο και του ελέγχου της τήρησης της νομοθεσίας εκ μέρους των επιβατών που ταξιδεύουν με τα κατοικίδιά τους αλλά και η αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αποφυγή εγκατάλειψης ζώων μέσα στα πλοία.

δ. Στον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων τέθηκε το θέμα της πραγματοποίησης του ενημερωτικού σεμιναρίου των αστυνομικών του Τμήματος Τάξης Χανίων αλλά και εκ νέου των Διοικητών των αστυνομικών τμημάτων του Νομού γύρω από την υπάρχουσα νομοθεσία η υλοποίηση του οποίου εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες, ζητήθηκε επίσης η πραγματοποίηση νέας εξόρμησης για τα βαρελόσκυλα και τέλος συζητήθηκε η συμβολή της αστυνομίας στον έλεγχο των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς όσον αφορά στην τήρηση εκ μέρους τους της νομοθεσίας σε μια προσπάθεια αποφυγής δημιουργίας νέων αδέσποτων.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ