folaΗ κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στα Χανιά.

Χθες το απόγευμα η Πρόεδρος του Σωματείου μας πήγε να ταίσει τα εναπομείναντα -μετά το πρόσφατο μπαράζ δηλητηριάσεων- αδέσποτα της γειτονιάς της.

Μόλις τέλειωσε το τάισμα και ενώ είχε μπει στο αυτοκίνητό της να φύγει  από παρακείμενο χώρο βγήκε ένας εύσωμος άνδρας και με φανερά απειλητικές διαθέσεις  στάθηκε μπροστά στο αυτοκίνητό της ώστε να την εμποδίσει να φύγει.

Είχε αρχίσει να σουρουπώνει.

Σε ερώτηση της κας Μπομπολάκη για το τι ακριβώς θέλει, ο άγνωστος άρχισε να την βρίζει και να της ζητά να ανοίξει το παράθυρο του αυτοκινήτου της που ήταν κλειστό..Επειδή δεν το άνοιγε κινήθηκε απειλητικά προσπαθώντας να ανοίξει την πόρτα και να την χτυπήσει.

Άνοιξε λίγο το παραθυρο και άρχισε πάλι με κοσμητικά επίθετα να της λέει να μην ξαναταίσει στο σπίτι του.

‘Όπως περιγράφει η κα Μπομπολάκη:

“Του απάντησα ήρεμα, οτι ταίζω στο δρόμο και αυτό επιτρέπεται από τον νόμο.

Εκτός εαυτού μου είπε πως θα βρω τα ζώα σκοτωμένα πάνω στο δρόμο για να δω τι θα ταίζω μετά.

Έφυγα αμέσως και σε δευτερόλεπτα ξαναγύρισα για να πάρω τον αριθμό του αυτοκινήτου του.

Τον πήρα και πήγα στην αστυνομία.

Προφανώς με είδε που πήρα τον αριθμό του και κατέφθασε στο ΑΤ Γαλατά συνοδευόμενος απο δύο φίλους του, που φώναζαν οτι θα τους καταστρεψω που ταίζω τα ζώα , γιατί οι νοικάρηδες που έχει απειλούν, οτι θα φύγουν.

Διεμήφθησαν σκηνές απέιρου κάλους μέσα στο τμήμα, ο αστυνομικός πήρε την θέση μου και του είπε οτι και αυτός αν τον έβλεπε στο δρόμο να του ζητά να ανοίξει το τζάμι, παρά το οτι είναι αστυνομικός θα τον φοβόταν , έτσι που είναι και θα δεν θα το άνοιγε.”

Ο αστυνομικός προσπάθησε να του εξηγήσει οτι αγωνίζομαι πραγματικά για τα ζώα και όχι σαν κάτι άλλους , που λένε οτι έχουν ζώα και τα αγαπούν, αλλά τάχουν σε κακή κατάσταση.

Αυτά τα έλεγε γιατί ο άνδρας ισχυριζόταν ότι είναι φιλόζωος και έχει τρία ζώα τα οποία φροντίζει ιδιαίτερα.

Ο αστυνομικός προσπάθησε να συμβιβάσει τη κατάσταση και τον ρώτησε τι λύση προτείνει.

Είπε μέσα σε βρυχυσμούς να εξαφανιστούν τα ζώα και οτι αυτός θα τα πάρει με μια κλούβα και θα τα εξαφανίσει.

Ο αστυνομικός προσπαθούσε ακόμη να τον συνεφέρει για να βρεθεί μια λύση.

Μου πρότεινε, ενώ αυτόν τον έβαλε σε άλλο δωμάτιο για να μου μιλήσει ιδιαίτερα, να κάνουμε μια καταγραφή στο δελτίο συμβάντων και , αν συμβεί κάτι να κάνω την μήνυση, και για τα ζώα και για μένα.

Το δέχτηκα και έφυγα.”

Στη συνέχεια αποφασίσαμε σαν σύλλογος να ασκήσουμε μήνυση,γιατί τα συγκεκριμένα αδέσποτα συμβαίνει πολλές φορές να τα ταίζουν διάφορα μέλη του συλλόγου-τα οποία έχουν δεχτεί ενοχλήσεις από περίοικους στο συγκεκριμένο σημείο.

Εν τω μεταξύ συνδυάσαμε και την δηλητηρίαση των 10 κουταβιών και της μιας μάνας που είναι 20 μέτρα ποιο πάνω από το σπίτι του, και δύο ζώα που είχαν εξαφανιστεί 4 ημέρες το ένα και 1 το άλλο.

Ολη νύχτα τα ψάχναμε,και σήμερα από τις 7 το πρωί τα καλούσαμε αλλά τίποτα.

Κάποια στιγμή τον βλέπουμε να τα κατεβάζει από το αυτοκίνητο, φοβήθηκε και τα επέστρεψε γιατί ο αστυνομικός του είπε οτι και η εξαφάνιση είναι αδίκημα.

Η κα Μπομπολάκη και τα δύο μέλη-μάρτυρες ξαναπήγαν στο τμήμα ,για να καταθέσουν και αυτό το στοιχείο και το μεσημέρι συνελήφθη.

Ο εισαγγελέας διέταξε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης στα πλαίσια του αυτόφωρου.Όποιος θέλει να στηρίξει την προσπάθειά μας,ας έρθει αύριο στις 11:30 το πρωί στα δικαστήρια